spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Serii de concerte şi spectacole, anul acesta, la Biertan

Știri din Județ

Publicitate

UCIMR prezintă retrospectiva pe anul 2022 şi proiectele pe 2023

Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) se pregăteşte pentru organizarea proiectului cultural MuziColine, co-finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Proiectul îşi propune să devină unul de referinţă în peisajul artistic autohton şi să faciliteze accesul la cultură pentru locuitorii din raza comunei Biertan din judeţul Sibiu cu ajutorul unei serii de concerte şi spectacole, rezidenţe de creaţie şi ateliere educative pentru copii. În perioada iunie 2023 – iulie 2024, proiectul MuziColine va oferi participanţilor experienţe inedite prin intermediul cărora să interacţioneze cu muzica, dansul contemporan şi obiectivele de patrimoniu din Sudul Transilvaniei, pe parcursul unui traseu de promovare culturală dezvoltat în parteneriat cu Primăria Comunei Biertan.

Fondată în anul 1995, UCIMR este o organizaţie nonprofit de utilitate publică, care contribuie la promovarea culturii muzicale, cu precădere a muzicii clasice, jazz şi a celei contemporane, reprezentând interesele interpreţilor şi dansatorilor în domeniul artelor spectacolului din România. De 28 de ani, organizează concursuri, concerte, stagiuni, festivaluri, ateliere creative, schimburi de experienţă, conferinţe, spectacole şi master-class-uri.

*** UCIMR în anul 2022
În anul 2022, prin câştigarea unor finanţări în urma unor selecţii de proiecte deschise de diferite instituţii de stat, dar şi prin atragerea de parteneriate şi sponsorizări din mediul privat şi de afaceri, UCIMR a contribuit la promovarea culturii muzicale, alături de parteneri, instituţii de cultură şi academice, naţionale şi locale, biblioteci, filarmonici şi asociaţii.

*** Peste 50 de parteneri din 18 ţări de pe 3 continente
UCIMR organizează evenimente tematice sincretice în care muzica jazz, clasică şi contemporană se îmbină cu noile tehnologii, poezia, cartografia, meşteşugurile, gastronomia sau chiar enologia, invitând publicul să guste şi să deguste arta cu toate simţurile în spaţii neconvenţionale.

„Anul trecut, UCIMR a organizat 3 festivaluri internaţionale, peste 100 de concerte, 4 programe de rezidenţă artistică şi schimburi interculturale, la care au participat peste 500 de artişti din 18 ţări. La evenimentele noastre au luat parte peste 15.000 de spectatori şi aproximativ 500.000 de privitori prin intermediul platformelor de difuzare online. Astfel, muzica a răsunat din România în toată Europa şi a ajuns până în SUA, Vietnam şi chiar Japonia.” – Sebastian Gheorghiu, Manager Cultural şi Membru în Consiliul Director UCIMR

*** Proiectele UCIMR
Dintre evenimentele emblematice amintim festivalurile cu tradiţie precum CellEast, The Jazz Cave, ICon Arts, precum şi concertele de Ziua Naţională a României şi Anul Nou de la Sibiu. Prin programul Oportunităţi la tine acasă, asociaţia contribuie la dezvoltarea profesională a noii generaţii de artişti oferind vizibilitate, dar şi reprezentaţii remunerate. De asemenea, UCIMR oferă un cadru propice creaţiei, găzduind proiecte artistice interculturale precum Rezidenţa Transilvanica sau co-producţia româno-albaneză inspirată din mitologie, Ana şi Rozafa. Prin intermediul proiectelor transfrontaliere precum Romanian Music Society in Japan, asociaţia oferă expunere şi mobilităţi naţionale şi internaţionale artiştilor la început de drum şi experimentaţi.

Cele mai recente iniţiative propun un fussion sincretic, precum proiectele transdiciplinare Aventurile lui Muzicilă la Braşov şi Weekend Junction, dar şi Belcanto la Curtea Domnească din Târgovişte, menit să-i împrietenească pe cei mici, dar şi pe cei mari, cu muzica.

*** 2023 se anunţă un an la fel de plin pentru UCIMR
Începând din luna martie până în decembrie, vor avea loc Festivalul ICon Arts – ediţia XXI, MuziColine, The Jazz Cave – ediţia III, CellEast – ediţia II, programul anual Oportunităţi la tine acasă, Concertul de Ziua Naţională, Anul Nou, dar şi multe altele care vor fi anunţate pe website-ul www.ucimr.ro.

*** Despre UCIMR
Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România este o organizaţie nonprofit, care de aproape 3 decenii contribuie la dezvoltarea şi răspândirea muzicii clasice, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Asociaţia susţine arta interpretativă, de la solişti, corişti şi instrumentişti până la dansatori sau balerini, prin iniţierea şi implementarea de proiecte culturale menite să faciliteze schimbul de experienţă şi promovarea artiştilor în medii cât mai diverse. Misiunea UCIMR este dezvoltarea peisajului cultural românesc prin promovarea valorilor artistice autentice. Organizaţia creează oportunităţi de afirmare dedicate tinerilor artişti, dar susţine şi activitatea artiştilor pensionari.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri