26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Container cu accesorii GoPro made in China găsite de inspectorii vamali din Sibiu

Știri din Județ

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Interior Sibiu – Direcţia Regională Vamală Braşov au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China în 7 februarie. Containerul aparținea unei societăţi comerciale cu sediul în localitatea Cristian, jud. Sibiu şi aveau o valoare declarată în vamă de 7.714 RON.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit în fapt, 200 seturi de accesorii din material plastic pentru camere video „GoPro”. Având în vedere faptul că bunurile erau succeptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca menţionată, autoritatea vamală a reţinut bunurile şi a informat, conform articolului 17 alineatele 2 şi 4 din Reg UE 608/2013, reprezentantul titularului mărcii pentru care a fost depusă cerere de intervenţie.

Publicitate

În 13 februarie reprezentantul titularului mărcii „GoPro” a confirmat suspiciunea inspectorilor vamali, informând că bunurile sunt contrafăcute şi solicitând distrugerea acestora conform articolului 23 din Reg UE 608/2013.

„În consecinţă, se va proceda la distrugerea bunurilor. Autoritatea vamală a aplicat în acest caz şi o amendă contravenţională, conform Legii 344/2005, articolul 17, alineatele 1-3, amendă care a fost achitată” au declarat reprezentanții Autorității Vamale Române.

Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţ de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 90.400 RON.

FOTO: ilustrare accesorii GoPro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică