26.2 C
Sibiu
duminică, 23 iunie, 2024

SIBIU: Peste drum de Prefectură, pericol de moarte pe trotuar!

Știri din Județ

Centrul istoric al Sibiului a mai făcut victime în trecut, datorită clădirilor vechi, neîntreținute de proprietari. Un potențial pericol îl reprezintă acum clădirile de pe strada Andrei Șaguna nr 11, 13 și 15 deținute de firma Ana Turistic Srl controlată în trecut de familia Ghișe. Aceștia au făcut demersuri încă din 2013 pentru a demola clădirile și a construi în loc spații de birouri.

La Primăria Sibiu se găsesc mai multe certificate de urbanism emise pentru studii, apoi pentru intervenții la clădiri și chiar unul din 2022 pentru demolare. Dar zona face parte din zona de patrimoniu a Centrului Istoric, Cartierul Iosefin. Deși cele 3 imobile nu sunt monumente istorice, majoritatea restului imobilelor de pe acel front de stradă sunt clasificate ca monumente istorice.

Publicitate

Curios, totuși, că Primăria Sibiu nu impune proprietarilor să protejeze trecătorii pentru că, așa cum fotografiile o arată, riscul de a se desprinde țigle, bucăți de tencuială sau elemente de streșină sunt foarte mari.

Imaginile arată clar că în partea dinspre curțile interioare acoperișurile sunt distruse lăsând intemperiile să distrugă clădirile mai repede.

GALERIE FOTO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat