0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Împreună pentru biserica ,,Sf. Nicolae” din Gherdeal (jud. Sibiu)

Știri din Județ

Biserica Sf. Nicolae din Gherdeal are nevoie de ajutorul oamenilor. Situată în cea mai estică localitate din județul Sibiu, la limita cu județul Brașov, biserica din Gherdeal are nevoie de ample lucrări de renovare.

Până în anul 1795 (1808-1815, după alți specialiști, și aici numim pe lectorul doctor Ioan Abrudan de la Facultatea de Teologie din Sibiu), credincioşii din Gherdeal au avut probabil o biserică modestă din lemn. Odata cu emiterea decretului din 9 septembrie 1743, al Împărătesei Maria Tereza, și gherdelenilor li s-a dat un loc de biserică. Astfel va fi construită o biserică de piatră, de plan rectangular, cu structură mononavată și compartimentare rituală a spațiului interior, în naos și pronaos.

Pr. admin. Silviu Goga, alături de protopopul Andrei Iancu au demarat o campanie de strângere de fonduri de la persoane și firme interesate să ajute la repunerea în valoarea a acestei biserici. Până acum s-a reușit repararea acoperișului, a jgheaburilor și a gardului pentru a stopa distrugerea clădrii de elementele naturii. Mai este nevoie de bani pentru continuarea studiilor DALI, intervenții la structura de rezistență, dar și cercetarea și conservarea picturii interioare pe lemn și frescă.

Cei doritori să ajute o pot face în contul PAROHIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ GHERDEAL IBAN: RO13RNCB0228170427650001. Mai multe detalii pot afla de pe pagina Protopopiatului Agnita, dedicată bisericii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș