18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Testare gratuită Babeş-Papanicolaou şi HPV la Spitalul Județean Sibiu

Știri din Județ

Luna martie este despre femei!, de la cele notabile din istorie care au schimbat puțin câte puțin lumea, până la cele cu care interacționăm în viața de zi cu zi – femeile din viața noastră – mame, soții, prietene, surori, colege.

Ziua de 1 martie marchează nu doar prima zi de primăvară, simbolul puternic al renaşterii, al luminii şi al victoriei, ci și începutul unei luni speciale dedicate femeii. Cadourile oferite în această lună femeilor au rolul nu doar de a impresiona şi de a le face să se simtă speciale, ci și de a aduce un suflu nou relațiilor, indiferent de natura lor.

Cadoul nostru pentru toate femeile din regiunea Centru, în semn de respect și apreciere, este să le oferim un dar al sănătăţii, având grijă de sănătatea lor prin testare gratuită Babeş-Papanicolaou (24-29 de ani) şi HPV (30-64 de ani).

“Până să devină motivul unei sărbători, femeile au avut de înfruntat multe bătălii, unele nefiind definitiv câștigate nici măcar în zilele noastre. Lupta cu cancerul de col uterin poate deveni o bătălie câştigată, deoarece cancerul de col uterin este un duşman ce poate fi învins. Screeningul vă poate salva viaţa. Testaţi-vă! Fiecare secundă contează!”, a declarat Sef Lucrări Dr. Cosmina UZUN, manager proiect.

Spre deosebire de multe alte tipuri de cancer, aproape jumătate din cazurile de cancer de col uterin apar între 35 și 55 de ani, când multe femei sunt implicate activ în cariera lor și în îngrijirea familiilor lor.

Invităm toate femeile cu vârsta între 24-64 de ani să se programeze pentru testare gratuită la Cabinetele de Obstetrică-Ginecologie ale reţelelor de screening/centre de recoltare din localităţile lor:

Judeţul Sibiu

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu – 0269/215050, int. 334;

Judeţul Mureş:

– Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – CALL CENTER: 0739.727.187;

– Spitalului Municipal Sighişoara – 0770.588.215;

– Spitalul Municipal “Dr. Eugen Nicoară” Reghin – 0372.715.066/ 0735.804.066

Judeţul Harghita

– Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc – 0746.119.570/0758.117.664;

– Spitalul Municipal Topliţa – 0786.446.110;

– Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc – 0723.111.359;

– Spitalul Municipal Gheorgheni – 0266.364.008;

Judeţul Braşov:

– Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov – 0724.248.970.

Cancerul de col uterin este o boală ce poate afecta femeile de orice vârstă, însă este una dintre puținele forme de cancer care ar putea fi prevenită aproape 100% prin depistare precoce!

Screeningul cancerului de col uterin nu este de fapt un test pentru cancer. Este o metodă de prevenire a cancerului prin detectarea și tratarea anomaliilor precoce care, dacă nu sunt tratate, ar putea duce la cancer la colul uterin al unei femei. Riscul de cancer de col uterin invaziv este redus cu până la 90% pentru femeile care participă în mod regulat la programe organizate folosind oricare dintre cele două teste de screening recomandate. Cu alte cuvinte, 9 din 10 cancere invazive pot fi prevenite prin screening.

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

Proiectul „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin regiunea Centru” este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc