26.2 C
Sibiu
duminică, 23 iunie, 2024

Situațiile în care străinilor nu li se permite intrarea în România

Știri din Județ

Inspectoratul General pentru Imigrări transmite câteva informații cu privire la situațiile în care străinilor nu li se permite intrarea în România:

Străinii nu îndeplinesc condiţiile privind intrarea în România, prevăzute la art. 6 alin. (1) (https://igi.mai.gov.ro/care-sunt-conditiile-de-intrare-a-strainilor-pe-teritoriul-romaniei/).

Publicitate

Străinii sunt semnalaţi de organizaţii internaţionale la care România este parte, precum şi de instituţii specializate în combaterea terorismului că finanţează, pregătesc, sprijină în orice mod sau comit acte de terorism.

De asemenea, există indicii că străinii fac parte din grupuri infracţionale organizate cu caracter transnaţional sau că sprijină în orice mod activitatea acestor grupuri, ori există motive serioase să se considere că au săvârşit sau au participat la săvârşirea unor infracţiuni contra

păcii şi omenirii ori a unor crime de război sau crime contra umanităţii, prevăzute în convenţiile internaţionale la care România este parte.

Totodată, organele poliţiei de frontieră pot să nu permită intrarea străinilor pe teritoriul statului român şi atunci când străinii au săvârşit, cu intenţie, pe teritoriul României ori în străinătate, infracţiuni pentru care li s-a aplicat o pedeapsă privativă de libertate mai mare de 3 ani; au introdus sau au încercat să introducă ilegal în România alţi străini; au încălcat anterior, în mod nejustificat, scopul declarat la obţinerea vizei sau, după caz, la intrarea pe

teritoriul României, au încălcat regimul vamal ori au trecut sau au încercat să treacă ilegal frontiera de stat a României; suferă de maladii care pot pune în pericol grav sănătatea publică, stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii.

Organele şi instituţiile care deţin date şi informaţii cu privire la existenţa unor situaţii de natura celor menționate în prezenta informare pot solicita Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră sau Inspectoratului General pentru Imigrări dispunerea măsurii de nepermitere a intrării în România, în condiţiile actului normativ menționat.

Informații suplimentare găsiți accesând următorul link: https://igi.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2022/11/ORDONANTA-DE-URGENTA-nr.-194-din-12-decembrie-2002.pdf

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Turist salvat de Salvamont Sibiu

Drumeție în Munții Lotrului, pe Vârful Sterpu

Val de praf saharian peste județul Sibiu

Fată de 15 ani din Sibiu, dispărută

CSC Șelimbăr s-a despărțit de trei jucători

Bărbat dispărut din Miercurea Sibiului

Bărbat dispărut din Sibiu

Crosul Agnitei promite o seară de neuitat