spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Camera de Comerț Sibiu solicită 2.000.000 Euro fostului președinte Aldea Gheorghe Aurel

Știri din Județ

Publicitate

Colegiul Camerei  de Comerț, Industrie si Agricultura Sibiu, reunit in 06 martie 2023, a luat in discuție propunerea transmisă de către președintele exclus Aldea Gheorghe Aurel de a răscumpăra creanța de 725.000 Euro pe care acesta a cumparat-o și platit-o cu încălcarea Statutului și a legii. Propunerea a fost respinsă cu unanimitate de voturi.

Publicitate

Considerăm că transmiterea acestei propuneri este o recunoaștere a prejudiciului creat și o încercare  de a scăpa de răspundere și de urmările civile și penale ale faptelor sale.

Începând cu data la care CCIA a vândut și încasat imobilul pe care l-a deținut, toate acțiunile fostului președinte Aldea Gheorghe Aurel au fost îndreptate spre folosirea și plata discreționară a banilor încasați, producând prejudicii importante. Adunarea generală a CCIA a refuzat în mod repetat descărcarea de gestiune a președintelui exclus Aldea Gheorghe Aurel, considerând că acțiunile acestuia au fost ilegale și fără bază statutară, și nici una dintre ele nu a reprezentat și nu reprezintă interesele CCIA. Acțiunile sale nestatutare și nelegale, cât mai ales acțiunile de defăimare, mărturie mincinoasă și reclamarea făra suport a unor fapte penale inventate ale managementului CCIA (cu scopul evident de a-și acoperi faptele sale penale reale) au adus pierderi de imagine și financiare semnificative Camerei și mediului de afaceri în general.

În aceste condiții, Colegiul Camerei a delegat în unanimitate Presedintele Camerei ca, direct sau prin avocat, să facă publice această decizie și să o trimită organelor de urmărire penală. În cazul în care președintele exclus Aldea Gheorghe Aurel își va asuma răspunderea civilă pentru operațiunile nestatutare și nelegale făcute în nume propriu, Colegiu a împuternicit Presedintele să încheie o tranzacție de recuperare a prejudiciului material, moral și de imagine pentru suma minimă de 2.000.000 Euro (1.450.000 Euro prejudiciu estimat și 550.000 despăgubiri și daune) împuternicindu-l să înceteze procesul civil de recuperarea a prejudiciului deschis la Tribunalul Sibiu sub nr. 2793/85/2022, la încasarea în contul nostru a acestei sume.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu