14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Respect și recunoștință de Ziua Mamei la Parohia Turnișor I din Sibiu

Știri din Județ

Preoții Ciprian Creangă și Mihail Borza de la Parohia Turnișor I din Sibiu au organizat ieri, 7 martie 2023, un moment de cinstire dedicat credincioaselor văduve și vârstnice din parohie.

Evenimentul nu este ceva nou pentru comunitatea din acest cartier, ci este o activitate cunoscută de credincioși, care se desfășoară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, fără întrerupere din anul 2013.

Părintele Ciprian Creangă a avut această frumoasă inițiativă de la începutul slujirii sale ca preot în Turnișor, astfel încât întâlnirea văduvelor și a femeilor vârstnice din parohie a devenit deja o tradiție, anul acesta ajungând la a 11-a ediție.

Sărbătoarea a început la biserica cu hramul Sfântul Nicolae, unde în cadrul Slujbei Paraclisului Născătoarei de Dumnezeu, credincioasele împreună cu preoții lor au cerut mijlocirea și ajutorul Maicii Domnului – Mama prin excelență și ocrotitoarea tuturor mamelor.

Bucuria a fost prelungită apoi într-un cadru plăcut, păstrând atmosfera duhovnicească, la Restaurantul Sepp din cartier, unde s-au rostit alocuțiuni, s-au recitat poezii și s-au cântat cântece cu tematică specială.

La eveniment au fost prezenți și invitați speciali: scriitoarea Marinela Porumb din Sibiu, părintele Călin Sămărghițan de la Biserica dintre Brazi, doamna preoteasă Geta Androne – psiholog, domnișoara educatoare Andreea Roșianu – interpretă de muzică, veteranele din cadrul Asociației Crucea Roșie Sibiu și nu în ultimul rând părintele Galter de la Biserica Evanghelică din Turnișor, însoțit de grupul de credincioase din comunitatea săsească.

Pe lângă frumoasele melodii interpretate de pr. Mihail Borza, de domnișoara Andreea Roșianu de pr. Galter cu grupul, veteranele de la Crucea Roșie au organizat o tombolă cu surprize, constând în mici cadouri simbolice menite să amintească peste timp de aceste momente plăcute petrecute împreună.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate clipele vieții pe care El ni le umple de bucuria comuniunii, bucurie revărsată din Raiul Său, care este locul de bucurie și comuniune veșnică!

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri