0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

FC Inter Sibiu s-a întărit cu doi jucători tineri ucraineni

Știri din Județ

Au fugit din calea războiului din Ucraina și acum noua lor casă e Sibiul! Alchynskyi și Maistrenko redescoperă plăcerea de a juca fotbal la FC Inter!


Prieteni din copilărie, Alchynskyi Maksym și Maistrenko Yevhenii au aceiași pasiune, fotbalul. Primul are 17 ani, al doilea, va împlini 18 peste câteva zile.

Au început fotbalul la echipe diferite, în regiunea Kievului. Alchynskyi la DVUFK Dnipropetrovsk, iar Maistrenko, la FC Dinaz Vyshorod. Visau să ajungă la echipe mari, mai întâi din Ucraina lor natală. Apoi, cine știe!

Războiul din Ucraina le-a schimbat viața. Au fost nevoiți să-și părăsească familiile, casa, prietenii. Totul s-a resetat într-o clipă. Au luat drumul României și s-au oprit la Sibiu.

Astăzi, sunt ca frații, poate mai uniți ca frații chiar. Locuiesc împreună, își continuă studiile, dar cea mai mare fericire a lor e că joacă fotbal în continuare. Departe de ororile războiului din Ucraina.

Unul dintre ei a avut norocul să fugă împreună cu mama sa, care de un an a devenit și mama celuilalt.

Inițial, impresionați de dramele prin care trec toți cei care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului, clubul nostru s-a oferit să le acorde sprijin, dar acum, după un sezon, ne-am dat seama că ne putem baza pe ei, sunt jucători foarte talentați, dar mai ales sunt serioși în pregătire, au un caracter frumos de care s-au molipsit până și unii dintre noi.

„Îi veți vedea, în această primăvară, pe terenurile din județul Sibiu, în tricoul bleu-albastru. Urmăriți-i cu atenție, merită! Poate fi și asta o dovadă că fotbalul, în special, sportul în general, ne unește?! Noi credem că da! Băieți, ne bucurăm că acum faceți parte din familia Interului. E timpul să ne bucurăm împreună de victorii și să facem performanță.” au transmis oficialii clubului de fotbal FC Inter Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș