12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Raluca Turcan: România este beneficiara unui buget uriaș de peste 4,34 miliarde de euro (C.P)

Știri din Județ

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

România este beneficiara unui buget uriaș prin Programul Operațional Educație și Ocupare, de peste 4,34 miliarde de euro. Din această sumă – peste un miliard este destinat exclusiv valorificării potențialului tinerilor pe piața muncii, pentru formarea acestora pentru meseriile de mâine.

Începând cu al doilea trimestru al acestui an vor fi lansate 18 apeluri, dintre care 11 pe educație și 7 pe formare profesională.

Beneficiari eligibili care pot accesa aceste proiecte sunt forme de parteneriat, atât de pe piața muncii, cât și la nivelul sistemului de învățământ, cum sunt:

* parteneriat între Serviciul Public de Ocupare și furnizori de servicii de tineret publici sau privați;

* Serviciul Public de Ocupare în parteneriat cu alte structuri relevante publice/private/parteneri sociali/furnizori de servicii pe piața muncii;

* Ministerul Educatiei in parteneriat cu structuri locale / autorități publice locale;

* Centrul Național de dezvoltare a învățământului profesional  în parteneriat cu agenți economici implicați în programele de formare profesională;

* unități de învățământ (inclusiv instituții de învățământ superior) în parteneriat cu ONG-uri / mediul economic (angajatori), asociații culturale, unități de cult, cluburi sportive, asociații sportive, federații sportive, autorități publice locale.

Proiectele care vor fi depuse vor viza:

–       Corelarea studiilor cu cerințele pieței muncii;

–       Dezvoltarea unor noi programe universitare;

–       Stagii pentru studenți;

–       Stagii de practică pentru elevii din învățământul profesional și tehnic;

–       Sprijinirea activităților antreprenoriale ale tinerilor;

–       Servicii integrate pentru ocupare;

În plus, persoanele care provin din medii defavorizate vor fi sprijinite să-și termine studiile și să se integreze pe piața muncii. Vor exista finanțări pentru învățământul profesional și tehnic, dar și pentru formarea continuă a adulților.

La finalul proiectelor vom avea peste 280.000 de tineri care vor primi un ajutor concret pentru a se integra pe piața muncii.

Piața muncii este într-o continuă schimbare, iar școlile și universitățile trebuie să fie sprijinite în efortul lor de a pregăti astăzi forța de muncă de mâine, pentru a forma competențe pentru meseriile care încă nu există astăzi.

În total, până în 2027, de aceste proiecte ambițioase vor beneficia peste un milion de români.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri