0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Județul SIBIU: Peste 3500 de permise de conducere reținute în 2022. Lipsă acută de polițiști la rutieră

Știri din Județ

Subprefectul județului Sibiu, Sebastian Șebu a remarcat astăzi în ședința ATOP, că municipiul Sibiu și împrejurimile au o mare lipsă de personal la Poliția Rutieră. Comisar-șef Adrian Fleacă de la IPJ Sibiu, a dezvăluit că se lucrează cu o mașină, maxim două pe tură în tot municipiul.

Cauzele lipsei acute de personal la Serviciul Rutier al Poliției Sibiu sunt două. Procesele din ultimii ani care vizează mulți polițiști de la Rutieră și posturile neocupate din organigrama curentă a IPJ Sibiu. Conform documentelor oficiale doar 82% din posturi sunt ocupate. IPJ Sibiu și-a propus să mărească numărul de angajați la Serviciul Rutier în anul 2023.

Cu polițiști puțini, dar amenzi multe

Chiar și în aceste condiții, în anul 2022, poliţiștii rutieri din județul Sibiu au constatat 834 de infracțiuni la regimul rutier şi au aplicat 39.196 de sancţiuni contravenţionale.

De asemenea, au fost reţinute 3.557 de permise de conducere şi au fost retrase 1.723 de certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește riscul rutier, în perioada de referință, în județul Sibiu au fost înregistrate 434 de accidente de circulaţie ușoare raportate la Poliție, în urma cărora au fost rănite ușor 593 persoane.

Din punctul de vedere al consecinţelor acestor accidente, indicatorii analizaţi au evidenţiat faptul că cele 89 de accidente rutiere grave s-au soldat cu decesul a 32 de persoane și 78 rănite grav.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere grave au fost viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea de prioritate pietonilor și indisciplina pietonilor.

NOTĂ: ATOP – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș