0.2 C
Sibiu
miercuri, 06 decembrie, 2023

Simularea examenului de Bacalaureat 2023

Știri din Județ

Publicitate

Luni, 27 martie 2023, la ora 9.00, în toate unitățile de învățământ liceal din județul Sibiu, va debuta simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2023 cu proba de limba și literatura română.

În zilele desfășurare a probelor scrise, accesul elevilor care vor participa la simulare este permis până la ora 8:30. Probele se vor desfășura în intervalul orar 9:00 – 12:00. Repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe fiecare clasă, astfel încât colectivele de elevi să nu fie amestecate.

Publicitate

Rezultatele obținute de elevi la probele scrise ale simulării examenului de Bacalaureat 2023 nu sunt afișate și nu sunt făcute publice. Acestea sunt comunicate doar elevilor și sunt analizate la nivelul fiecărei clase prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la probele scrise ale simunării examenului de Bacalaureat 2023 pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute la probele scrie ale examenului de Bacalaureat 2023 nu se contestă.

Situația centralizată pe an de studiu și forme de învățământ este următoarea:

În conformitate cu Anexa 1 la O.M.E. nr. 3.138 din 25.01.2023, Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, este următorul:

– 27 martie 2023 – Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română

– 28 martie 2023 – Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului

– 29 martie 2023 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului sau specializării

– 30 martie 2023 – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă

– 6 aprilie 2023 – Comunicarea rezultatelor

Desfășurarea orelor la celelalte clase, în perioada desfășurării simulării probei scrise a examenului de Bacalaureat 2023, se va realiza în conformitate cu hotărârea Consiliilor de Administrație a acestor unități de învățământ liceal, în funcție de numărul sălilor de clasă în care se va desfășura această simulare și de numărul de cadre didactice care vor participa ca membrii în comisia de organizare sau ca profesori asistenți.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri