18.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

VIDEO-FOTO: Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, „încolțit” de dascăli nemulțumiți

Știri din Județ

Traficul rutier este îngreunat în acest moment pe strada Andrei Șaguna din municipiul Sibiu. Zeci de dascăli protestează în fața Prefecturii Sibiu.


Peste 100 de dascăli au pichetat astăzi Prefectura județului Sibiu. Aceștia cer salarii decente și sporuri direct proporționale cu implicarea lor în activitățile didicatice. Astfel de proteste s-au anunțat în toată țara, încă de acum o săptămână.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu: ” Vă înțeleg! Și soția mea lucrează în învățământ”.

Protestatarii au fost primiți la discuții de către Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu. Aceștia i-au explicat situația în care se află și speră ca guvernanții să-i bage în seamă. La finalul întâlnirii, domnul prefect i-a asigurat pe membrii reprezentanți că solicitările lor vor fi transmise Guvernului României, dar și de colaborarea sa în tot ceea ce privește dialogul și i-a asigurat de întregul său sprijin. În încheiere domnul  Leonard Stancu i-a mulțumit domnului prefect: ”Vă mulțumim pentru solicitudinea dumneavoastră și sperăm să ne sprijiniți și de acum încolo!” 

Calendarul protestelor:

  • 22 martie – Hunedoara
  • 23 martie – Bihor, Brașov, Timiș şi Cluj
  • 24 martie – Maramureş, Arad, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Mehedinţi
  • 28 martie – Alba și Sibiu
  • 29 martie – București, Ilfov, Giurgiu și Hunedoara (marș de protest)
  • 30 martie 2023 – Dâmboviţa și Dolj, potrivit comunicatului.

O parte din revendicări: „rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii – cadru nr. 153/2017 pentru toate categoriile de salariați din învățământ, astfel încât toate categoriile de salariați din sistemul educațional să beneficieze de salariul de bază prevăzut de această lege pentru anul 2022; identificarea unor soluții pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar; adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998;d) aplicarea regulamentelor privind acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, întrucât salariații din învățământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor sporuri și plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar și nedidactic”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc