spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Interzis la Timișoara, albit la Sibiu de Polisano: cazul chirurgului Gașpar

Știri din Județ

Publicitate

Celebrul chirurg cardiovascular de la Timișoara, Marian Gașpar a fost anunțat de câteva zile ca noua achiziție a Spitalului Polisano Medlife din Sibiu. Chirurgul Gașpar este implicat într-un dosar penal pentru multiple luări de mită și a stat două luni la închisoare. Acum este sub control judiciar fără drept de a profesa la fostul său loc de muncă, Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Totuși, Spitalul privat Polisano Medlife din Sibiu i-a oferit un loc de muncă și a deschis posibilitatea programărilor la acest medic chirurg. Pacienții sunt împărțiți în opinii.

Profesor, șef, chirurg…. și șpăgar

Marian Gașpar este considerat o somitate în România la nivelul chirurgiei cardiovasculare. Acesta era profesor, chirurg și șef de secție la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara. Dar în septembrie 2022 procurorii au năvălit în biroul său și au descoperit că acesta luase mită de 6 ori într-o săptămână. Conform procurorilor există martori și dovezi suficiente pentru a deschide un dosar penal. Judecătorii au acceptat să îl țină închis două luni, dar apoi au decis să impună control judiciar. Și l-au eliberat în noiembrie 2022 pentru o cauțiune de 50.000 de lei. De atunci, Gașpar este sub control judiciar. Judecătorii au prelungit ultima dată în 14 martie 2023 măsura. Gașpar a contestat decizia de fiecare dată, dar a pierdut.

Pe lângă controlul judiciar, judecătorii au decis că nu are dreptul să profeseze la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara, locul unde lua șpăgile. Cel puțin până la soluționarea procesului penal.

Captură din Ziarul de Vest, Timișoara – unul din articolele despre cazul Gașpar

Petiții pentru chirurg

Pacienții din Timișoara și toată țara s-au împărțit în două categorii: cei care cereau eliberarea sa din închisoare și cei care aplaudau pe procurori. Cei pentru eliberare susțineau că medicul Gașpar mai poate opera până la o soluție în procesul penal. Ceilalți condamnau acțiunile profesorului doctor Gașpar. Au apărut multe comentarii și relatări ale altor pacienți care spun că și eu au dat mită acestuia în decursul anilor. Procurorii strâng dovezi la dosar momentan.

Siteul Spitalului Polisano Medlife Sibiu prezintă medicul și opțiunea de programare online

Spitalul Polisano Medlife Sibiu îl „albește”

Deși Gașpar este în plin scandal de corupție, conducerea spitalului Polisano Medlife Sibiu nu a considerat asta o problemă. Așa că, din 25 martie, au anunțat venirea medicului Gașpar la Sibiu. Au postat pe siteul instituției și pe pagina de Facebook. „De astăzi, îi urăm BUN VENIT în echipa noastră, domnului 𝗣𝗿𝗼𝗳. 𝗗𝗿. 𝗠𝗮𝗿𝗶𝗮𝗻 𝗚𝗮𝘀̦𝗽𝗮𝗿, Medic Primar Chirurgie Cardiovasculară, unul dintre cei mai experimentați medici din România, suntem onorați să-l avem alături de noi.” scria pe pagina de Facebook a Polisano.

Dar mulți sibieni au reacționat negativ la această știre. Și rând pe rând au fost blocați de administratorii paginii Polisano Medlife. Apoi postare a dispărut de pe Facebook. Dar a rămas la pagina doctorului Gașpar și pe siteul oficial al Polisano Medlife unde se pot face și programări online la acest medic.

Alți pacienți însă au apreciat venirea chirurgului cardiovascular de 64 de ani la Sibiu.

Pagina de Facebook a dr. Gaspar Marian prezinta mesajul Spitalului Polisano Medlife de bucurie la sosirea acestuia în echipa sa

NOTĂ: Am încercat să luăm legătura cu departamentul de comunicare al Polisano Medlife, dar nu am reușit până la ora apariției articolului. În măsura în care vom primi o poziție de la aceștia o vom publica în cadrul articolului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?