14.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Studenți sibieni la un proces simulat de divorț

Știri din Județ

Curtea de Apel Oradea a găzduit joi Concursul Naţional de Procese Simulate de Dreptul Familiei. Acesta a fost organizat de Facultatea de Drept din Oradea şi de Curtea de Apel Oradea în parteneriat cu Elsa Oradea.

Procesul simulat de divorţ, desfăşurat în Palatul de Justiţie din Oradea, s-a bucurat de o participare activă şi entuziastă a studenţilor facultăţilor de drept din cadrul mai multor centre universitare, respectiv Universitatea din Oradea, Universitatea Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu şi Universitatea „1 decembrie 1918” Alba Iulia, care şi-au asumat cu seriozitate, implicare şi pasiune rolurile de judecători, avocaţi, grefier, reclamantă, pârât şi martori.

La finele procesului, după pronunţarea în şedinţa publică şi motivarea pe scurt a sentinţei de divorţ de către concurenţii judecători, au fost conferite de organizatori premii. Alături de primele trei locuri, ocupate de echipele de avocaţi ai reclamantei, judecători şi pârât/ martor, fiind acordate şi multe premii speciale şi celorlalţi concurenţi, constând în diplome, cărţi şi bani.

Evenimentul s-a bucurat de o largă participare a studenţilor interesaţi, care au fost primiţi şi îndrumaţi în cadrul procesului simulat de gazda evenimentului, Curtea de Apel Oradea, reprezentată de vicepreşedinte doamna Loreley Mirea-Gajdo şi de grefier şef Secţie Penală doamna Maria Hekler.

Studenţii au fost însoţiţi la acest eveniment de principalii organizatori, decanul Facultăţii de Drept din Oradea, Conferenţiar univ. Dr. Cristian Mihes, conferenţiar univ. Dr. Oana Mihăilă, lector univ. Dr. Mihaela Teacă, dar şi de alte cadre didactice din centrele universitare partenere.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri