5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Tabără pe Valea Avrigului pentru copiii defavorizați

Știri din Județ

Membrii Fundației Centrului European de Integrare a Romilor Sibiu (CEIR) implicați în implementarea proiectului ,,Punți în dezvoltare”, au avut ocazia de a organiza o tabără în vacanța de Paște din acest an, pentru copiii defavorizați.


“Copiii din mediile defavorizate sunt adesea privați de experiențe care să contribuie la dezvoltarea lor psiho-socială…. În contextul în care acești copii nu au oportunitatea de a participa în excursii sau în tabere pe parcursul anilor de școală, de cele mai multe ori pentru că resursele financiare ale familiilor nu sunt suficiente pentru a asigura mai mult decât strictul necesar, am organizat o tabără în vacanță de Paște” – au transmis membrii fundației CEIR.


Scopul acestei tabere, potrivit organizatorilor, a fost de a facilita noi experiențe de învățare ale copiilor în afara mediului cu care sunt familiarizați. Contextul în care are loc învățarea este la fel de important precum conținutul transmis.

“Pornind de la această premisă, am ales un spațiu care să stimuleze deschiderea și curiozitatea copiilor și anume un spațiu în inima naturii, în zona turistică Valea Avrigului.
Activitățile derulate au vizat ameliorarea relațiilor intra-personale și inter-personale, cât și cu mediul înconjurător. Ținând cont de frumusețea naturii, drumețiile au făcut obiectul principal al activităților și a posibilităților de petrecere a timpului liber.

Conexiunea cu natura a oferit celor mici, pe lângă prilejul de a se relaxa și de a se bucura de aerul curat și prilejul de a explora florei specifice zonei, dar și observarea animalelor sălbatice în habitatul lor natural. Totodată au fost realizate o serie de activități destinate dezvoltării personale prin care ne-am dorit să modelăm pozitiv obiceiuri care, în timp, să se transforme în abilități de care copiii să se bucure întreaga viață. Fiecare etapă a proiectului a dezvoltat o idee precum cunoașterea valorilor personale, creșterea stimei de sine sau înfruntarea propriilor temeri și rezolvarea problemelor. Aceste abilității sunt cruciale pe termen lung pentru a ajuta copiii să devină autonomi, competență esențială a vieții adulte.

Proiectul ,,Punți în dezvoltare” este realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor, ce se va desfășura până în luna iunie 2023 și urmărește creșterea gradului de incluziune socială și diminuarea ratei excluziunii în cadrul comunităților rome și nerome prin inițiative specifice de informare și activități practice adresate copiilor, părinților și cadrelor didactice din cadrul școlilor partenere” – au declarat organizatorii taberei.


FUNDAŢIA CENTRUL EUROPEAN DE INTEGRARE AL ROMILOR (CEIR) este persoana juridică de drept privat, neguvernamentală, fără caracter politic, cu caracter nepatrimonial (non-profit).

Fundația CEIR are atrase importante resurse umane, iar managementul proiectului se va efectua integral şi pe cheltuiala solicitantului în regim de voluntariat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare