spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Județul Sibiu sărbătorește 5 ani de parteneriat cu regiunea poloneză Wielkopolska

Știri din Județ

Publicitate

Semnat în anul 2018, parteneriatul încheiat între Județul Sibiu și voievodatul Wielkopolska a permis schimbul de informații dintre cele două regiuni pe temele administrației publice, educației, culturii, dezvoltării economice, investițiilor, digitalizării și sănătății.


În zilele de 25 și 26 aprilie ac, oficialitățile din Wielkopolska organizează în orașul Poznań  , o serie de evenimente menite să marcheze împlinirea a 5 ani de colaborare cu Județul Sibiu.

La invitația părții poloneze, o delegație a Consiliului Județean Sibiu, formată din  Daniela Cîmpean – președintă, Vlad Vasiu – vicepreședinte, consilierii județeni Christina Manta-Klemens, Anca Mălaiu și Florin Popa, cât și din reprezentanți ai aparatului de specialitate al instituției pe domeniile tehnice, investiții, urbanism și digitalizare, se va afla în Poznań  .

În program sunt cuprinse întâlniri cu reprezentanții voievodatului Wielkopolska, condus de mareșalul Marek Wozniak, ai Parlamentului Regional, Camerei de Comerț și Industrie, Fondului Regional de Dezvoltare, dar și o vizită la Spitalul Regional.

De asemenea, delegația sibiană va vizita Spitalul Regional pentru Copii, cea mai nouă investiție a administrației din Wielkopolska, realizată din fonduri europene nerambursabile, care are o capacitate de 354 de paturi.

„De-a lungul celor 5 ani de parteneriat, am reușit să avem proiecte din care fiecare parte a avut de câștigat. Mă gândesc la stagii de formare în domeniul administrației publice regionale, participări la festivaluri culturale și gastronomice, sau la aderarea județului Sibiu la Coaliția Regiunilor Agricole, pași care ne-au permis să avem o perspectivă nouă, europeană, a ceea ce înseamnă administrație. Sunt convinsă că acest parteneriat va avea viață lungă, întrucât fiecare parte are toată deschiderea în a împărtăși din experiența proprie”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Institutul Cultural Român de la Varșovia va organiza în foaierul Teatrului Polonez de Dans din Poznań expoziția „Via Transilvanica“, ce va înfățișa publicului polonez cel mai amplu traseu de drumeție al României, care traversează, pe o lungime de aproximativ 100 de km, teritoriul județului Sibiu, segmentul purtând denumirea de „Terra Saxonum”.

Un alt eveniment cultural va fi oferit de către Teatrul de Balet Sibiu, al cărui artiști vor pune în scenă piesa „One way ticket”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda