spot_img
13.6 C
Sibiu
marți, 28 mai, 2024
spot_img

MEDIAȘ: Atelier pentru părinți în cadrul proiectului „Ești prețios! 2x”

Știri din Județ

Vineri la Centrul de Servicii Sociale „Casa Luminii” din Albești a avut loc un eveniment cheie în cadrul proiectului „Ești prețios! 2x” și anume Atelierul pentru părinți.

Publicitate

Proiectul „Ești prețios! 2x”– implementat de către Asociația S’artR – vient de l’âme din Mediaș – se adresează unui număr de 10 copii cu nevoi speciale, beneficiari ai C.S.S. „Casa Luminii” din cadrul Asociației Viața are Sens.

Fiind vorba de continuarea unui proiect de terapie prin artă, bazându-se pe experiențele proiectului anterior, echipa formată din actori, actori păpușari, psihologi, psihoterapeuți și asistenți sociali și-a dorit să vină mai accentuat în ajutorul părinților. Scopul acestui atelier este susținerea părinților copiilor cu nevoi speciale în a-și definii limitele sănătoase și a-și găsi propriile resurse pentru a face față provocărilor de zi cu zi.

Două ateliere care se completează

Din grija pentru aparținătorii copiilor beneficiari a avut loc Atelierul pentru părinți susținut de către doamna Gabriela Lucreția Jakab, psiholog principal, cu competenta în psihologie clinică și psihopedagogie specială, supervizor, formator, respectiv de către domnul Cosma István, asistent social, specialist în igienă mentală, psiholog clinician, psihoterapeut.

Vorbim de fapt despre două ateliere care se completează perfect. Primul cu titlul de Repere actuale în problematica dizabilității, cel de al doilea cu titlul de Auto-îngrijire, activități de igienă mentală și managementul eficient al stresului.

Printre cele 16 participanți se numărau părinții unor copii cu nevoi speciale, angajații C.S.S. „Casa Luminii”, respectiv persoane interesate în tematica atelierului privind dezvoltarea personală.

Informațiile de înaltă calitate au fost transmise cu grijă pe baza experienței profesionale de mai multe decenii în domeniul abordat.

Participanții au avut parte de momente de „aha” și recunoștință, plecând acasă cu „traista plină și bateriile încărcate.”

„Ce bine a fost că am venit azi aici, am mai uitat de grijile noaste” – zicea o mămică, care avea plăcerea să participe alături de soțul ei la eveniment, bucurându-se după multă vreme de un timp al lor ca și cuplu.

„Considerăm extrem de important implicarea activă a părinților în procesul de terapie a copiilor. Suportul familiei poate multiplica extraordinar rezultatele copiilor beneficiari. Vorbim de lucru în echipă: copilul cu nevoi speciale, oferta specialiștilor și înțelegerea, siguranța familiei. Nu putem omite nici una pentru a avea rezultate vizibile.” – declară doamna Wenzel-Gazdag Erzsébet, președintele Asociației S’artR – vient de l’âme.

Finanțat de MOL

Fiecare ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, pe lângă emoția și speranța pe care le aduce, întărește și mai mult angajamentul MOL față de comunitățile aflate în nevoie. Vom continua să investim mai departe în proiecte de responsabilitate socială adresate sănătății, educației, sportului și mediului,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

În cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului „MOL pentru sănătatea copiilor” Fundația Pentru Comunitate finanțează 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții a 1.116 de copii cu dizabilități, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Suma totală alocată în 2022 pentru implementarea acestor proiecte este de 400.000 de lei.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. În cei 14 ani de existență, prin Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” au fost finanțate cu peste 4,9 milioane de lei un număr de 263 de proiecte de care au beneficiat aproape 14.000 de copii și adolescenți.

Valoarea totală a proiectului „Ești prețios! 2x”este de 27.921Ron, din care 16.572 Ron în cadrul celei de al 14. ediții a Programul „MOL pentru sănătatea copiilor.

Valoare cofinanțării de 11.349 Ron va fi asigurată de către Asociația S’artR – vient de l’âme din surse proprii.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Doar CSO Copșa Mică merge mai departe