spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sebastian Barbu și Bogdan Iancu încep un nou sezon din Campionatul Național de Raliuri

Știri din Județ

Publicitate

În acest weekend începe un nou sezon pentru Sebastian Barbu și Bogdan Iancu în Campionatul Național de Raliuri Betano. Echipajul sibian și-a făcut încălzirea la o etapă din Italia și este pregătit pentru startul în Raliul Harghitei.


Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său, vor lua startul în acest weekend, la prima etapă din acest sezon în Campionatul Național de Raliuri Betano, cu un model Skoda Fabia Rally2 Evo. Înaintea startului în Raliul Harghitei, echipajul sibian a participat la Rally Valdinievole e Montealbano în Italia, ca parte a programului de pregătire pentru un nou an competițional.

„Obiectivul nostru a fost să ne acomodăm cu mașina, să facem unele setări de la care să plecăm în Raliul Harghitei și să ne încălzim puțin pentru prima etapă. A fost un raliu frumos și sunt mulțumit cu evoluția noastră. Am terminat pe locul 5 la general și a fost pregătirea ideală pentru startul de sezon deoarece aici am reușit să facem câțiva kilometri într-un cadru organizat”, a spus Sebastian Barbu.

Pentru prima oară în istorie, Raliul Harghitei deschide competiția națională și se va desfășura în perioada 5 – 6 mai pe probele speciale de asfalt din jurul orașului Odorheiu Secuiesc. În 2022 echipajul sibian s-a clasat pe locul secund la această etapă, iar pentru acest an și-au propus să înceapă tot cu o clasare pe podium.

„Încep acest sezon împreună cu Bogdan Iancu și sperăm să reușim să ne prezentăm la cât mai multe etape din calendar. Mi-ar plăcea să ne îmbunătățim rezultatele obținute în ultimii doi ani, dar nu e un început ușor pentru noi și sacrificiile făcute de toți membri echipei sunt extreme. Nouă nu ne mai rămâne decât să ne facem treaba cât de bine știm și abia aștept să luăm startul. Înainte de asta aș vrea să le mulțumesc partenerilor, prietenilor și suporterilor noștri care fac tot posibilul să ne susțină și fără de care nu puteam ajunge la start”, a mai adăugat Sebastian Barbu.

Etapa de la Odorheiu Secuiesc începe joi, 4 mai, cu startul festiv, programat de la ora 20:00 în Piața Márton Áron. Vineri sunt programate 3 probe speciale, cu o lungime de peste 40 de kilometri, iar sâmbătă, în ultima zi a raliului, sunt programate celelalte 9 probe speciale, cu o lungime de aproximativ 80 km.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2023 de partenerii: Autosole2.0, Gorgandin, Foerch România, Terra Building, Jifa, Yiippi Mango Energy Drink, EGLO Romania, Mindsoft, Indsoft, Naceleup.ro și Comindustrial.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri