8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sibiu: Concerte de muzică clasică la Festivalul Open Air Classics

Știri din Județ

Prima ediţie a festivalului Open Air Classics va debuta miercuri, 10 mai, cu un concert educativ dedicat elevilor de la Şcoala Primară din Richiş, care va fi urmat joi de alte două la Grădiniţa cu program normal şi Şcoala Gimnazială din Biertan, iar vineri este programat şi primul concert de muzică clasică din festival, în curtea Bisericii Evanghelice din Alma Vii, au informat organizatorii.


„Primul concert de muzică clasică este programat în curtea Bisericii Evanghelice din Alma Vii, în 12 mai de la ora 13,00 şi va fi susţinut de Duo Kitharsis. Concertul este denumit FANDANGO, după noul album dedicat în totalitate muzicii din Spania, tărâmul pe care chitara se simte ca la ea acasă. Cei doi muzicieni – Dragoş Constantin Horghidan şi Alexandra Isabela Horghidan vor demonstra posibilităţile multiple ale chitarei, folosindu-se de varietatea elementelor sale de expresie, pentru a reda cât mai fidel un program ce a fost gândit pentru a readuce spre atenţia publicului o scânteie din chintesenţa muzicii spaniole. În program vor putea fi ascultate lucrări de Félix Máximo López, Pablo De Sarasate, Francisco Tárrega, Isaac Albéniz, Enrique Granados, Manuel De Falla, Joaquín Rodrigo”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizatori.

Tot vineri, de la ora 19,00, în incinta bisericii fortificate din Richiş este programat un concert cu „Trio Greluş”, format de clarinetiştii Florin Greluş şi Radu Greluş, alături de fagotistul Ovidiu Borz şi organista Karina Fernandez Samodaiev. Artiştii vor interpreta lucrări de A Reicha, W A Mozart, B Bartok şi J Brandon.

Ziua de sâmbătă va debuta la ora 13,00, cu o premieră: un concert de muzică clasică într-un spaţiu unic – grădina unei case a localnicilor din Ighişu Vechi, susţinut de Elena Borz (vioară), Rafaela Fernandez Samodaiev (vioară), Ioana Şult (violă) şi Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel). Aceştia vor interpreta lucrări pentru trio şi cvartet de corzi de W A Mozart şi L Van Beethoven. Acelaşi program va fi prezentat şi în incinta bisericii fortificate din Biertan, unde concertul extraordinar este programat la ora 18:00, cu participarea organistei Karina Fernandez Samodaiev care va interpreta lucrări de J S Bach, D Buxtehude şi Trond Kverno.

Ultima zi a festivalului, duminică, este rezervată publicului din Sibiu. La ora 13,00 pe terasa unei cafenele din Piaţa Aurarilor sibienii se vor bucura de un concert intitulat „Jazz in the City”. Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel electric), Monica Florescu (pian), Andrei Marcovici (percutie) şi Homocianu Cornel (contrabas) vor interpreta lucrarea lui Claude Bolling – Suita pentru violoncel şi Jazz Piano trio.

Open Air Classics se va încheia cu un Concert de Gală care se va se va desfăşura de la ora 19,00, în Biserica Evanghelică Sfânta Maria din Piaţa Huet. În cadrul acestui eveniment vor participa toţi artiştii acestei serii de concerte fiecare ansamblu prezentând o parte din programul oferit în decursul acestor cinci zile. Lucrarea de jazz de C Bolling va fi însoţită de secvenţe de balet puse în scenă de Ayaka Nagai şi Kenichi Murata sub îndrumarea coregrafei Aleisha Gardner de la Teatrul de Balet Sibiu. Acest eveniment va fi transmis live pe internet, pe pagina de facebook a Asociaţiei „Florescu-Fernandez&Friends” de către Livestream Romania.

Accesul publicului este liber la toate evenimentele din cadrul proiectului, în limita locurilor disponibile.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș