17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Sibiu: Ședința Grupului de Lucru Mixt pentru Romi

Știri din Județ

Ședința Grupului de Lucru Mixt Sibiu convocată de prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Dorin Crețu, la solicitarea conducerii Liceului Tehnologic „Johannes Lebel” din Tălmaciu s-a desfășurat azi, 11.05.2023, la Căminul Cultural al orașului Tălmaciu, întrunind o prezență a circa 60 de participanți, cadre didactice, cetățeni români aparținând minorității rome, asistenți medicali comunitari, asistenți sociali, alți cetățeni interesați de problematica prevenirii abandonului școlar și al căsătoriilor timpurii.

Nevoia acestui dialog a rezultat din faptul că în rândul acestei comunități se înregistrează un procent ridicat de abandon școlar, fetelor fiindu-le interzis de comunitate să urmeze mai mult de patru clase.

Au fost atinse teme sensibile, cum ar fi limita dintre tradiția etnicilor romi și legea statului român, drepturile individuale ale femeilor și ale copiilor sau răspunderea penală.

Argumentele dezbătute în cadrul ședinței s-au mai referit și la importanța educației și a definitivării studiilor liceale obligatorii, la riscurile fiziologice, emoționale și medicale în cazul căsătoriilor timpurii, la vulnerabilitatea privind traficul de persoane, consumul de droguri sau altor infracțiuni la care persoanele cu grad redus de educație sunt expuse.

Participanților le-a fost adusă la cunoștință oferta educațională, cea a formării profesionale, precum și necesitatea pieței forței de muncă pentru personal calificat.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri