spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Urs semnalat lângă Aeroportul Internațional Sibiu. A fost emis RO-ALERT!

Știri din Județ

Publicitate

După ce un urs a fost surprins de camerele de supraveghere din cartierul Ștrand 2, hoinărind noaptea în căutarea hranei, un mesaj RO-ALERT a deranjat în această dimineață, somnul sibienilor.


Deși în cazul ursului de ieri noapte, autoritățile sibiene au adus lămuriri după mai bine de 16 ore, asta imediat ddupă apariția articolului în ziarul Sibiu Independent, în această dimineață a fost emis inclusiv un mesaj RO-ALERT. Astfel, în jurul orei 06:16, mesajul RO-ALERT anunța prezența unui urs în zona Aeroportului Internațional din Sibiu.

Județul Sibiu are un istoric nu tocmai bun în gestionarea situațiilor în care sunt implicate animale sălbatice cu potențial periculos.

„În această noapte, în jurul orei 23.00 a fost semnalată prezența unui urs în zona cartierului Magnolia. O echipă formată din echipaje ale IPJ, Jandarmeriei și Poliției Locale au patrulat zona pe parcursul întregii nopți, fără a-l identifica. La ora 5.50 în această dimineață ursul a fost identificat în zona Detașamentului pentru pompieri de lângă Aeroport. În locație s-au deplasat reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului pentru Situații de Urgență al Primăriei, împreună cu un medic veterinar contractat de Primărie pentru astfel de situații și șefului Fondului Cinegetic. Animalul a părăsit însă această zonă. În prezent, ursul este căutat în continuare în zona Aeroportului.” transmit reprezentanții Primăriei Municipiul Sibiu

„În urma semnalării prezenței unui urs în zona Aeroportului Sibiu, polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu acordă sprijin echipei de intervenție pentru asigurarea unui perimetru de siguranță și prevenirea oricăror situații de risc la adresa vieții și sănătății persoanelor.” transmit reprezentanții IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri