22.9 C
Sibiu
joi, 01 iunie, 2023

STEJĂRIȘU (Sibiu): Șezătoarea culturală Batista Mariei

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

După o pauză de foarte mulți ani, Căminul Cultural din satul Stejărișu (comuna Iacobeni, Sibiu) a readus la viață tradiția șezătorii. La inițiativa Corinei Zămăcău, femeile din sat alături de tineri și copii au cusut, cîntat și depănat povești, ca pe vremea bunicilor. Gospodinele din sat au pregătit bucate tradiționale. Marcel Părău, de la Junii Sibiului a adus foclorul autentic al zonei.

„Toate bucatele tradiționale, cântecele, cusutul, decorarea și toate celelalte implicări, nu ar fi fost posibile fără ajutorul celor mai sufletiste și harnice doamne ale satului Stejărișu. Cărora le aduc mulțumiri și cu care mă mândresc” a declarat Corina Zămăcău, organizator.


Evenimentul se dorește să devină o constantă în viața satului Stejărișu, așa cum era pe vremuri. Organizatoarea dorește să mulțumească primarului Maca Ioan, directorului Vasile Zămăcău, fostului senator Nicu Avram, lui Vasile Grusia, doamnei Gerda și domnului Erich pentru tot ajutorul acordat. O mențiune specială pentru profesorul Sorin Lăcătuș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri