spot_img
9.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Subunitate de pompieri la Șeica Mare

Știri din Județ

Publicitate

Guvernul a început demersurile legale pentru construcția unei subunități de pompieri în comuna Șeica Mare din județul Sibiu. Guvernul a transmis o notă către Consiliul Local al Comunei Şeica Mare în scopul adoptării de către acesta a unei hotărâri privind trecerea unui imobil din domeniul public al comunei Şeica Mare în domeniul public al statului. Primarul Nicoale Șușa se declară mulțumit de reușită.


Guvernul arată în nota respectivă intenția de a da terenul în administrarea Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu (UM 0290). Acolo se va construi un sediu în care să funcţioneze subunitatea de pompieri din localitatea Şeica Mare.

Povestea acestei subunități datează din 2015, când Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu căuta locații cheie pentru noi puncte de lucru. Primarul Nicolae Șușa a început demersurile de atunci pentru a facilita construirea la Șeica Mare a unei subunități care va conține servicii SMURD și pompieri. „Sincer mă bucur că Guvernul a început demersurile legale. Noi, primăria, am pregătit terenul și vom oferi și utilitățile până la parcelă. Oamenii din comună și împrejurimi vor dormi mai liniștiți odată construită subunitatea. Vom avea la două minute servicii medicale de urgență și de pompieri” a declarat pentru Sibiu Independent, primarul Nicolae Șușa.

Costurile construcției, dotării și plății salariilor vor fi susținute de ISU Sibiu. Parcela de teren de 2700 mp oferită de Consiliul Local Șeica Mare este situată lângă baza sportivă din localitate, unde pompierii vor putea face antrenamentele necesare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?

Greseli de evitat in alegerea unei rochii de ocazie

EDITORIAL: Elevii sibieni olimpici și viitorul lor