0.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Ionuț Ghișe, consilier local USR: A fost votat în ședința Consiliului Local proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pe 2024 (C.P)

Știri din Județ

Consilierul local USR, Ionuț Ghișe a propus la ședința de consiliu local, de la sfârșitul lunii aprilie 2023, un amendament care să încurajeze producția de energie verde și care să îi scutească pe cetățeni, în 2024, de la plata impozitului pe clădirile noi sau reabilitate. Redăm mai jos comunicatul de presă:


A fost votat în ședința Consiliului Local proiectul privind stabilirea taxelor și impozitelor locale pe 2024.

Am propus un amendament, care a fost conceput în vederea încurajării producției de energie verde, un deziderat pe care noi, grupul consilierilor USR îl considerăm important, ca de altfel și Primăria pentru că l-a avut în vedere în cadrul proiectului taxelor, noi doar am dorit să-l potențăm prin propunerea noastră.

Astfel prin amendament vor fi scutite în 2024 de la plata impozitului pe clădirile noi sau reabilitate având destinația de locuință, persoanele care execută pe cheltuială proprie lucrări pentru instalarea de sisteme de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice.

Sibienii trebuie încurajați să investească acum în sisteme de panouri fotovoltaice pentru a simți o scădere a cheltuielilor cu energia electrică în iarna viitoare. Mai mult, trebuie motivați să devină prosumatori, ca un prim pas către independența energetică.
Adoptarea acestei hotărâri reprezintă încă un pas important realizat în Municipiul Sibiu, în direcția dezvoltării durabile a comunității locale și a promovării investițiilor în tehnologii curate, precum sistemele de producere a energiei electrice din surse fotovoltaice.

Sperăm că măsura va avea un impact pozitiv asupra comunității și va încuraja proprietarii de locuințe să investească în soluții eficiente din punct de vedere energetic și prietenoase cu mediul înconjurător.

Sibiul a investit mult în ultima perioadă în soluții moderne prietenoase cu mediul, iar prin continuarea încurajării investițiilor private în măsuri compatibile cu Pactul Ecologic European, Sibiul și sibienii pot deveni modele de urmat și exemple pozitive care să influențeze direcția chiar la nivel național.

De asemena am propus promovarea și informarea din partea Primăriei către cetățeni, referitor la scutirile și reducerile de la plata impozitului pe clădiri, cuprinse în Hotărârea de Consiliu Local tocmai aprobată, prin newsletterul Primăriei sau prin decizia anuală de impunere transmisă de către Direcția Fiscală Locală.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș