spot_img
10.7 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Ce spun pacienții Spitalului Județean Sibiu despre noua mâncare

Știri din Județ

Publicitate

Sâmbătă, 20 mai s-au împlinit două săptămâni de când firma contractată anul trecut prin licitație a anunțat conducerea Spitalului Județean Sibiu că nu mai livrează mâncarea. Știrea a venit ca o bombă, mai ales că firma SC Ansamble Catering & Services SRLa a anunțat dimineața la ora 9.18 că nu va mai aduce mâncare bolnavilor la prânz. Conducerea Spitalului Județean Sibiu a contractat rapid o altă firmă, de data asta din Sibiu, Bliss Srl pentru a furniza hrană până la o nouă licitație. La două săptămâni de când livrează firma sibiană mâncarea, am vrut să vedem ce cred pacienții despre calitatea hranei.


Firma Bliss Srl este controlată de omul de afaceri sibian Ovidiu Străjan și este cunoscută în oraș pentru lanțul de restaurante Super Mama care combină conceptul occidental de fast food cu mâncarea tradițională românească și nu numai.

Firma de lângă București, care a furnizat până în 6 mai hrana pacienților a fost aleasă prin licitație, conform legii. Dar pacienții s-au plâns des de calitatea mâncării, de faptul că a ajuns adesea târziu. Au fost situații când prânzul era livrat pe secții uneori spre seară. Iar mâncarea ajungea adesea rece. Iar calitatea hranei a fost aspru criticată de mulți pacienți.

Deși în comunicarea oficială a conducerii Spitalului Județean Sibiu s-a spus chiar că procentul de satisfacție a pacienților privind hrana a crescut și chiar depășit 70%. Realitatea din spital era alta. Problema cu chestionarele spitalului este că, deși anonime, pacienții se feresc să spună acolo adevărul.

Cum este acum mâncarea? Părerea pacienților

Am decis să vedem cum apreciază pacienții mâncarea din spital, după schimbarea furnizorului. Și să vedem ce fel de mâncare primesc. Mai ales că au fost voci pe internet care își dădeau cu presupusul că se va livra șaorma la spital. Evident nu se întâmplă așa. Meniurile calculate la o valoare de 22 de lei pe zi, cum prevede legea, sunt făcute cu aprobarea medicului nutriționist și trebuie să respecte anumite criterii pe diferite secții ale spitalului.

Trebuie precizat din start că nu am anunțat conducerea Spitalului Județean și nici firma Bliss Srl (Super Mama) de demersul nostru jurnalistic din aceste zile.

„Cred că vor să ne îngrașe” ne-a spus un pacient. Acesta a lăudat faptul că mâncarea este foarte gustoasă, consistentă și igienic ambalată. Plus că vine caldă la prânz și seara.

„Zici că ești la privat, la spital” opinia unei paciente mai în vârstă. „Este multă mâncare. Eu am mai tot fost internată aici, dar așa mâncare nu am mai primit”.

„Când au venit cu pastele, era aburită cutia. Calde, calde. Sincer foarte bune, dar nu am putut mânca tot. Era prea mult” un pacient în vârstă de pe altă secție.

„Ciorba avea de toate în ea. Bună rău, sincer, vă zic!” – un pacient de 40 de ani.

GALERIE FOTO: Câteva meniuri aduse în aceste zile pacienților din spital de noua firmă din Sibiu

Publicitate

7 COMENTARII

  1. No așa da zic și eu treabă ca la carte ca în Ardeal..nu trebuie să ne batem joc de oameni , după ce că sunt și în spital pacienți cu situație financiar mai precară le mai dădea și mâncare de 2 lei..Chiar mă bucur că sa reglementat situația cu acest lucru important și să ție contractul cu această firmă cât mai mult.. Sănătate multă și numai bine vă doresc..😎✌️🇷🇴

  2. Foarte bună! Și eu am fost internată la spital și mâncare a fost foarte bună.
    Ce este rău este faptul că nu au dat tacâmuri, nu ai cu ce să mănânci. Dacă nu ai tacâmuri de acasă, mănânci cu mâna.

  3. Și pe lângă mâncarea bună, tot personalul din spital a fost foarte cumsecade. Domnul doctor, doamnele asistente și doamnele infirmiere , toți au fost foarte drăguți.
    Nu am decât cuvinte de laudă la adresa lor și le mulțumesc!
    RESPECT!

  4. Întradevăr altceva.Sincer,daca in ultimele 4 zile nu eram internată,nu as fi crezut dar ,da, mâncare bună,ambalata individual.Este o normalitate de care ar trebui sa beneficiem și noi românii,că în alte țări,,nu „laturile”ce le primeai înainte.Super👍

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă