17.2 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Clubul Rotary Sibiu aleargă la Maraton “cu dedicație pentru educație”

Știri din Județ

Într-o perioadă în care „Meseria e brățară de aur”, liceele cu profil tehnologic își continuă misiunea de a oferi cursuri dedicate celor pasionați și dornici să descopere diferite priceperi și să facă o carieră din ele. Una din unitățile de învățământ din județul Sibiu care continuă să pună accent pe deprinderile elevilor este Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, unde elevii învață teorie și, ulterior, pun în practică cunoștințele necesare viitoarei meserii. Pentru ca tinerii să aibă parte aici de echipamente moderne, numeroși sibieni, printre care membrii Clubului Rotary Sibiu, vor alerga, sâmbătă, la Maratonul Internațional de la Sibiu.


Proiectul „Alerg cu dedicație pentru educație” reprezintă inițiativa Clubului Rotary Sibiu, organizație preocupată în special de sistemul educațional, sănătate și cultură.

„Proiectul înscris la Maraton presupune retehnologizarea completă a atelierului de panificație-patiserie a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, unde, anual peste 200 de elevi dobândesc cunoștințe teoretice și mai ales abilități și deprinderi practice necesare viitoarei meserii. În atelierul de panificație-patiserie din cadrul micro-fabricii Liceului, pe lângă activitatea didactică, este și o componentă de microproducție, tocmai pentru a putea fi susținută și activitatea profesională. La atelierul micro-fabricii, învață o meserie elevii cu cerințe educaționale speciale, putând astfel să se încadreze pe piața muncii după absolvirea liceului”, arată proiectul înscris la Maratonul Internațional de la Sibiu.

Utilajele folosite astăzi în atelierul de panificație al Liceului „Terezianum” au o vechime de peste 30-40 ani, nemaifiind compatibile cu piața muncii.

Pentru această cauză se dorește să se strângă 50.000 lei, doritorii putând face încă donații pe site-ul Maratonului https://maratonsibiu.ro/fundraiser/?alergator=1887

Rotary, alături de elevii pricepuți

Comunitatea “Terezianum” este susținută de Rotary Club Sibiu, care va alerga la Maratonul Internațional Sibiu, ediția a 12-a, în data de 27 mai, “cu dedicație pentru educație”.

„Cauza pentru care alergăm este retehnologizarea atelierului de panificație al Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară “Terezianum” Sibiu. Pentru a pregăti viitorii specialiști în acest domeniu, liceul are nevoie de dotări la standardele actuale. Viitorul începe azi cu fiecare dintre noi și cu “pâinea noastră cea de toate zilele! Ne puteți susține încă pe site-ul Maratonului!”, au transmis reprezentanții Clubului Rotary Sibiu.

Conform statisticilor unității de învățământ, peste 80% dintre elevii Liceului reușesc să se angajeze la terminarea studiilor, pentru care se pregătesc și se certifică într-o meserie căutată pe piața muncii: brutar, patiser, cofetar.

Clubul Rotary Sibiu este fondat în 1994 de către Prof. Dr. Paul Philippi, iar în prezent are aproape 50 de membri și peste 100 proiecte de la înființare.

Printre proiectele Clubului Rotary Sibiu se numără „Gala Premiilor de Excelență”, „Speranță prin Artă”, „Diplomație și Bun Gust” și „Căsuța de Crăciun”.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri