spot_img
14.6 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

SIBIU: Noile terenuri de sport de lângă Obor se lasă așteptate

Știri din Județ

Publicitate

Constructorul care a câștigat licitația pentru amenajarea terenurilor de sport din spatele Târgului Obor din Sibiu a rămas în urmă mult cu lucrările. Semnarea contractului a fost anunțată anul trecut pe 16 aprilie de Primăria Sibiu, cu un termen de 9 luni. Apoi termenul a fost prelungit cu o lună. Totuși, la un an și 2 luni de la semnarea contractului lucrările sunt departe de a fi finalizate.

Publicitate

Firma Atlas Sport SRL din Tîrgu Mureș a semnat în 14 aprilie 2022 un contract cu Primăria Sibiu prin care se angaja să amenajeze terenuri de sport și spații adiacente în zona Târgului Obor. Suma oferită a fost de aproximativ 9,83 milioane lei.

Ce trebuia să facă firma angajată?

Conform comunicatului oficial de presă transmis anul trecut în aprilie de Primăria Sibiu, firma angajată trebuia să termine în 9 luni de zile lucrările contractate. Primăria a alocat 3 luni pentru proiectare și 6 luni pentru achiziție. Apoi în iulie 2022 contractul a fost modificat și s-a mai adăugat o lună pentru faza de proiectare.

Totuși autorizația de construcție a fost obținută abia în 6 ianuarie 2023. Nu este clar dacă firma nu a terminat toate documentele la timp sau dacă lentoare specifică serviciului de urbanism din Primăria Sibiu a întârziat eliberarea autorizației. Chiar și așa cele 6 luni alocate pentru construcția spațiului se termină în 5 iulie 2023. Dacă socotim după termenul anunțat inițial, acesta a fost depășit deja cu multe luni de zile.

Firma angajată trebuia să amenajeze noua zonă de sport pe un teren în suprafață de aproximativ 23.000 mp și va include: 

✓ Un teren de fotbal de peste 8.000 de mp, amenajat cu gazon, dotat cu un sistem de drenaj și irigații; în jurul acestuia se vor amenaja tribune cu aproximativ 500 de locuri

Așa arată proiectul terenurilor prezentat public de Primăria Sibiu anul trecut

✓ Un teren artificial pentru minifotbal / handbal 

✓ 2 terenuri de tenis / tenis cu piciorul

✓ Un teren de baschet/volei

✓ O zonă pentru tenis de masă 

✓ Zone verzi amenajate cu iarbă, arbori și arbuști și un sistem automatizat de irigații.

Terenurile artificiale multifuncționale vor fi pavate cu granule de cauciuc, o soluție pentru siguranță și confort. 

Constructorul va avea în sarcină și amenajarea aleilor pietonale, a aleilor auto și a spațiilor de parcare, a vestiarelor și a grupurilor sociale. De asemenea, va crea iluminatul public și ambiental al zonei și va instala un sistem de supraveghere video.

Ce s-a realizat până acum?

Imaginile surprinse astăzi de reporterul SIBIU INDEPENDENT la fața locului arată stadiul lucrărilor. O parte din terenuri sunt parțial amenajate. Se lucrează și la zona de căi de acces. Dar, conform listei de lucrări contractate, mai este foarte mult de lucru.

Amenajarea terenurilor de sport din zona Obor fac parte dintr-un program mai amplu de construcții de facilități sportive și de agrement ale Primăriei Sibiu inițiat în anul 2017. În aceeași zonă s-a construit și Skate Park-ul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)