26.2 C
Sibiu
duminică, 21 iulie, 2024

Junii Sibiului fac spectacol la „Vedeta Populară” și la Festivalul „Tinerețe”

Știri din Județ

În ritm de cântec și joc popular românesc se petrece sfârșitul de săptămână, căci Junii Sibiului vor fi prezenți vineri 9 iunie 2023 la Festivalul Folcloric „Tinerețe” de la Bistrița, iar duminică 11 iunie împărtășesc emoțiile celor cinci finaliști ai talent show-ului „Vedeta Populară”, difuzat de TVR1.

Sărbătorim tinerețea, la Bistrița

Publicitate

Vineri 9 iunie a.c., Junii Sibiului răspund din nou provocării lansate de interpreta Oana Bozga-Pintea de a celebra tinerețea prin cânt și joc. Astfel, ansamblul va urca pe scena Festivalului Folcloric „Tinerețe”, promovând dansuri populare specifice Transilvaniei.

Festivalul se desfășoară pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, începând cu ora 17.

Junii Sibiului evoluează în finala „Vedeta Populară”

Duminică 11 iunie, ora 21, Junii Sibiului vă invită pe TVR1 la finala celui mai mare talent show de folclor din România: „Vedeta Populară”. Muzicienii și dansatorii ansamblului îi susțin pe finaliștii competiției: Anda Horoba de pe Valea Țibleșului, Daniel Breban din Țara Chioarului, Zvonko Trailovici – reprezentant al Văii Timocului, Roxana Goia din Timiș și Alexandru Staicu din Teleorman. Astfel, Junii Sibiului vor performa alături de fiecare concurent, în provocarea de a interpreta o melodie din repertoriul lăutăresc și un cântec foarte cunoscut din zona folclorică reprezentată.

Turul de forță va continua la TVR1, căci Junii ne vor provoca la un joc ca în Făgăraș și vor acompania recitalurile oferite de Niculina Stoican și Cornelia Lupu, care, de la masa juriului, vor urmări cu ochi de specialişti evoluţia pe scenă a concurenţilor, împreună cu Grigore Leşe, Elise Stan şi Bogdan Mihai Simion.

Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorii Gabriel Popescu și Cristian Obrejan, iar coregrafia e semnată de Silvia Macrea; asistent coregraf: Alesea Sas.

Show-ul „Vedeta populară” este prezentat de Iuliana Tudor și se difuzează simultan pe TVR1, TVR Moldova şi TVR Internaţional.

Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” funcționează în cadrul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu, activitatea fiind posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Primaria Sibiu vrea să sterilizeze 500 de câini

Școala de vară BECOME

Accident grav la Șeica Mare. Mai multe victime

Incendiu la Săcel

Obiceiuri de Sf. Ilie la români

Incendiu la Șeica Mică