spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

200 de copii participă la Festivalul HermannstadtFest

Știri din Județ

Publicitate

Ediția cu numărul XI a Festivalului Internațional HermannstadtFest aduce pe scena din Piața Habermann peste 200 de copii și tineri talentați atât din țară, cât și din țări precum Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, Anglia, Turcia, Italia, Statele Unite ale Americii. Festivalul are loc în perioada 8-11 iunie 2023.


„Copiii care participă la acest eveniment au fost selectați în urma unor preselecții. Spre exemplu, la secțiunea muzică ușoară s-au înscris peste 190 de concurenți din care au rămas doar 64. Suntem singurul festival din țară care primim copiii cu dizabilități și copiii din centrele de plasament, care ajung direct în finală și nu plătesc nimic în afară de drum (dacă nu sunt din Sibiu) Cel mai mic concurent are doar patru anișori, el este mezinul și este sibian, iar cel mai mare este în vârstă de 25 de ani. Sperăm ca la această ediție să fie la fel de bine sau mult mai bine ca la edițiile trecute. Vă așteptăm la eveniment!”, a declarat Daniela Simionescu, organizatorul evenimentului.

Una dintre noutățile acestei ediții este introducerea pentru prima dată în concurs a unei secțiuni „de debut”, dedicată celor mai mici concurenți. Este vorba despre o secțiune dedicată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani.

Secţiuni:

  • Muzică Populară – Tradiţională (dedicată regretatului artist Daniel Rosalim)
  • Muzică Ușoară
  • Muzică Creaţie
  • Muzică de Divertisment
  • „Portret de compozitor – Dan Dimitriu” (unde concurenţii vor interpreta piese compuse de maestrul Dan Dimitriu)
  • „Remember – Marcel Iorga” (unde concurenţii vor interpreta piese compuse de maestrul Marcel Iorga)

„Din punctul meu de vedere, acest festival a ajuns unul dintre cele mai importante evenimente din întreaga țară dedicat copiilor și adolescenților atât din România, cât și din alte țări. Nivelul concurenților a crescut de la o ediție la alta. Pot să vă spun că mă întâlnesc cu mulți dintre ei și alte alte festivaluri din țară și îi vâd cât de ambițioși sunt  de fiecare dată. Copiii și tinerii sunt foarte selectivi în ceea ce privește participare la aceste concursuri/ festivaluri și dacă ei cred că acestea nu se ridică la un anumit nivel atunci îl ocolesc. Însă, nu acest lucru se întâmplă și în cazul Sibiului. (…) Felicit organizatorii, în special pe Daniela Simionescu, care muncește la acest festival din ziua în care se încheie o ediție până în anul următorul când tăiem panglica unei noi ediții.”, a spus  jurnalistul Bogdan Dragomir- membru al juriului.

„Dacă acest festival ar fi sprijinit financiar mai mult de către Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu poate că s-ar reuși un lucru extraordinar pentru Sibiu, așa cum se reușește în alte județe din țară și anume cooptarea orchestrei, care să îi acompanieze LIVE. Este vorba despre concurenți care au peste 13 ani care pot cânta LIVE cu o orchestră.”, a menționat Bogdan Dragomir.

Cei mai mulți concurenți din cadrul ediției cu numărul XI s-au înscris la secțiunea muzică ușoară (64), fiind urmați de aproximativ 30 de concurenți la secțiunea muzică populară- tradițională, 26 la secțiunile speciale, 10 la creație, iar restul participanților vor participa cu reprezentanții artistice în timpul festivalului.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri