spot_img
11.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Raluca Turcan anunță o investiție strategică la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul PNL Sibiu, Raluca Turcan a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, că la Ministerul Energiei, zilele trecute, s-a semnat contractul pentru realizarea la Sibiu a unei stații de transformare 110/20kv. Aceasta va fi realizată în Zona Industrială de Vest și era cerută de investitorii de acolo de ceva vreme. Vechea stație, realizată în 2006, nu mai face față cererii pieței.


Turcan a precizat că investiția este de 70,3 milioane de lei și data limită pentru finalizarea ei este 30 iunie 2025.

„Este un proiect pe care l-am urmărit de mai mult timp și am făcut demersuri să obtină finanțare prin Fondul pentru modernizare, finanțat de Comisia Europeană, principiul fiind primul venit, primul servit, la nivel național fiind doar 4 astfel de proiecte finanțate.” a declarat Raluca Turcan.

Valoarea maximă asigurată din Fondul pentru modernizare al Ministerului Energiei este de 45.168.571 lei, reprezentând 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Prin implementarea proiectului „Stația de transformare 110/20kV Sibiu Vest, mun. Sibiu” vor fi realizate investiții în infrastructura energetică pentru asigurarea funcționării în condiții de siguranță, securitate și continuitate a serviciilor de distribuție energie electrică.

Raluca Turcan a spus că obiectivele proiectului din Sibiu, sunt:

  • Asigurarea siguranței în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor existenți Zona Industrială Sibiu Vest;
  • Asigurarea posibilității de racordare a viitorilor consumatori din Zona Industrială Sibiu Vest prin extinderea rețelei de distribuție a energiei electrice
  • Extinderea rețelei de 110kV cu LES 2×1,8 km
  • Extinderea rețelei de 20kV cu LES m.t. cu 3,79 km
  • Realizare Stație de transformare 110/20kV
  • Digitalizarea rețelelor de distribuție, automatizarea circuitelor de protecții, comandă, telecomunicații necesare funcționării stației.
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă