spot_img
10.7 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

FOTO: Satul Buia sub asediul urșilor. Autoritățile par a fi depășite de situație!

Știri din Județ

Publicitate

Locuitorii satului Buia din județul Sibiu sunt pur și simplu disperați de multitudinea atacurilor realizate de urși. Aceștia cer măsuri urgente pentru limitarea pagubelor materiale din gospodăriile lor.

Publicitate

Atacurile se petrec de săptămâni bune, unele raportate autorităților, altele nu. Cele mai recente sunt expuse chiar de cititorii ziarului Sibiu Independent, în speranța ca cineva de la conducerea județului să ia măsuri. Petrecute săptămâna aceasta, unele luni – 12.06, altele azi noapte, atacurile urșilor au lăsat multe urme în gospodăriile și buzunarele sătenilor. După fiecare caz, urșii au plecat cu oi și porci, cadavrele fiind găsite sfâșiate și abandonate pe câmp.

Prezența urșilor a fost raportată în mai multe localități sibiene, însă de cele mai multe ori autoritățile nu au depistat animale în teren, fie din cauza reacției întârziate, fie au scăpat ursul „printre degete”. Contactat de jurnaliștii Sibiu Independent, primarul comunei Șeica Mare, Nicolae Șușa a lămurit situația.

„Acum am aflat mai multe date. Este vorba despre o ursoaică cu trei pui și un urs enorm de mare. În fiecare seară încearcă la stânele de lângă localitatea Buia. Au făcut pagube la marginea satului și în alte gospodării. Acum vorbesc și cu prefectul și vom lua măsuri. Iau legătura și cu Asociația de Vânătoare să organizăm o goană. În trecut a mai fost un caz în care urșii au distrus 10-15 stupi de albine, dar proprietarul a fost despăgubit. La fel și la o fermă de lângă Agârbiciu. Toți cei care își declară animale la medicul veterinar și sunt luați în evidență, au șanse foarte mari să primească despăgubiri. O să căutăm o soluție și pentru instalarea unui gard electric.” a declarat primarul comunei Șeica Mare

Sătenii sunt foarte supărați și în același timp, speriați de aceste atacuri, mai ales că au văzut ursul în vârful copacului, chiar în mijlocul zilei. Astfel, se tem că animalele crescute cu atâta muncă, pot dispărea în orice moment.

„Mi-a intrat ursul în gospodărie și a făcut prăpăd. Cinci oi mie, la ceva vecini i-au luat miei. La altcineva am auzit că i-au sfâșiat un porc. Tot mai dese aceste atacuri.” a declarat un păgubit din satul Buia

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai