spot_img
21.3 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Ludovic Orban: “Cea mai mare trădare care a fost vreodată făcută de vreun om politic după 1990. Trădarea lui Iohannis” (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Președintele Forța Dreptei (FD), Ludovic Orban, a participat sâmbătă pentru prima dată la un Congres al USR, menționând la începutul discursului, colaborarea existentă de ceva vreme, la nivelul Parlamentului, între cele două formațiuni politice, se anunță într-un comunicat de presă.

Publicitate

Liderul FD a declarat că preşedintele Klaus Iohannis este autorul celei mai mari trădări a încrederii milioanelor de oameni care l-au votat și în mâinile căruia şi-au pus speranţele, încrederea, viitorul și aspiraţiile.


„Vă spun că suntem condamnaţi să colaborăm. Suntem condamnaţi să lucrăm împreună. România trebuie vindecată de o boală foarte grea, o boală izvorâtă din cea mai mare trădare care a fost vreodată făcută de vreun om politic după 1990. Trădarea lui Iohannis. 6,5 milioane de români, care au crezut în geaca roşie a lui Iohannis, atunci când a ieşit să protesteze după adoptarea Ordonanței 13, de guvernul condus de actualul vicepremier Grindeanu. 6,5 milioane de români care au crezut în referendumul pe justiţie pe care l-a iniţiat Klaus Iohannis; 6,5 milioane de români s-au dus și şi-au pus speranţele, încrederea, viitorul, aspiraţiile, în mâna acestui infam care a trădat fără niciun fel de mustrare de conştiinţă, lăsând orfani oamenii educați, oamenii cu frica Lui Dumnezeu. Astăzi, foarte mulţi dintre acești români nici nu mai vor să audă de politică. Astăzi, această trădare cu nişte consecinţe extrem de profunde a dus la o Românie politică în care la putere se află PSD. Să nu ne îmbătăm cu apă rece că există vreo urmă de liberalism în actuala guvernare, că sunt penelişti care ar putea să dea vreo amprentă liberală sau să poată să ia vreo măsură liberală. Asta este o iluzie. La putere azi este PSD, iar în opoziţie este construită în laboratoarele sistemului, aşa cum au fost construite şi alte partide, este construită o falsă opoziţie. O opoziţie anti-europeană, o opoziție care se bazează pe teoria conspiraţiei, pe anti-europenism, pe nostalgia faţă de Ceauşescu şi care cumulează o mulţime de teme. Sigur că această opoziţie niciodată nu va fi în stare să guverneze România. Iar ce oferă ei astăzi unor oameni cărora le este foame este o beţie de o noapte, după care, a doua zi se trezesc şi mai flămânzi, îi mai doare şi capul şi tot nu au cu ce să îşi plătească chiria, ratele la bancă, dar le-au oferit o beţie pe cinste sau, de ce nu, poate, o priză”, a mai subliniat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei a mai afirmat faptul că din 2009 până astăzi, nu a existat nicio perioadă în care să se prăbuşească mai puternic puterea de cumpărare a cetățenilor, și asta în condițiile în care PSD-ul şi Marcel Ciolacu nu suferă de o deformaţie profesională, ci de o „minciună patologică”. El a mai spus că la conducere se află covrigarul şef care promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă. 



„Astăzi, la putere se află covrigarul şef, care iar promite că vor umbla în toată ţara câini cu covrigi în coadă, iar românii iarăși nu o să vadă decât gaura de la covrigi. Să vii tu ca premier şi să promiţi marea cu sarea, luna de pe cer, după ce ai fost la guvernare un an şi jumătate şi nu ai adus decât taxe, impozite, creşteri de preţuri, sărăcirea populaţiei. În nicio perioadă, din 2009 până astăzi, nu a existat o perioadă în care să se prăbuşească mai tare puterea de cumpărare a veniturilor populaţiei. Dar tu să promiţi în continuare, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, arată că deja este vorba nu de o deformaţie profesională, ci de o boală, minciună patologică. Pesediştii ăştia s-au obişnuit să mintă şi nici nu-şi mai dau seama când mint. Ei mai au o altă boală, s-au obişnuit să fure şi nici nu-şi mai dau seama când fură”, a mai spus Orban.


În finalul discursului rostit sâmbătă, cu prilejul Congresului USR, Ludovic Orban și-a reafirmat dorința de colaborare cu acest partid, menţionând  nevoia unei noi construcții din care se vrea a fi parte activă. El a explicat şi relaţia pe care a avut-o cu USR. 


„Eu întotdeauna am fost partizanul colaborării cu USR. În Partidul Național Liberal, începând din 2016, am fost acuzat sistematic de colegii mei că niciodată nu am acceptat să răspund la atacurile care veneau din partea USR, pentru că întotdeauna am considerat că singurul partener decent, singurul partener cu care avem afinităţi şi cu care putem să asigurăm o guvernare modernă, o guvernare înclinată spre reforme, este USR. Mi-am dat seama că este nevoie de o nouă construcţie şi am vrut să fiu parte din această construcţie. Acesta este şi motivul pentru care am decis să rămân în politică”, a conchis Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie