spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 04 mai, 2024
spot_img

Unstoppable 2023: Ciclism în tandem pentru nevăzători, la Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Asociația Urban Bike Revolution, împreună cu partenerii săi, anunță deșfășurarea celei de-a treia ediții „Unstoppable – sport și mobilitate fără bariere” – un proiect ce aduce împreună tineri nevăzători și tineri tipici din peste 8 orașe ale României, la Sibiu, într-o experiență unică și inspirațională. Evenimentul se va desfășura timp de două zile, în perioada 24-25 iunie 2023, la Sibiu.

Publicitate

„Unstoppable” a fost creat cu scopul de a promova incluziunea și solidaritatea între tinerii nevăzători și cei tipici, oferindu-le o oportunitate extraordinară de a se conecta, de a învăța unii de la alții și de a-și dezvolta abilitățile prin intermediul ciclismului și a sportului,declară Andrei Rusu, președintele Urban Bike Revolution.

În cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului, participanții vor avea ocazia să exploreze trasee cicliste prin Sibiu și împrejurimi, însoțiți de ghizi instruiți și de voluntari entuziaști. Programul propus le va permite tinerilor nevăzători să se bucure de senzațiile unice prin natură, iar tinerii tipici vor avea oportunitatea de a învăța mai multe despre provocările și abilitățile de navigare ale persoanelor cu deficiențe de vedere. Dacă traseele cu bicicleta se adresează în special echipajelor în tandem, publicul larg poate participa la un eveniment culinar mai puțin obișnuit.

”În cadrul acestei ediții ne-am gândit să provocăm publicul la o ,,𝐂𝐢𝐧𝐚 𝐩𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐮𝐧𝐞𝐫𝐢𝐜”, care va avea loc vineri, ora 19:30 la restaurantul Casa Grinda. Oricine este binevenit să experimenteze o cină în întuneric și să savureze un meniu delicios servit de către persoane nevăzătoare, putând astfel să trăiască un moment din viaţa obişnuită a acestora. Provocarea serii va fi să ne foloim şi celelalte simţuri pentru a ne bucura de gustul mâncării. Rezervările se fac pe pagina de facebook a Asociației Urban Bike Revolution ” declară Dana Mitea, coordonatorul proiectului.

Cel mai important moment al proiectului îl reprezintă startul la Cursa Sponsorilor, din cadrul Turului Ciclist al Sibiului, unde echipa Unstoppable va participa cu peste 20 de echipaje tandem, fiind una dintre cele mai numeroase echipe din concurs.

Prin intermediul „Unstoppable”, Asociația Urban Bike Revolution dorește să stimuleze schimbul de cunoștințe și să promoveze înțelegerea și respectul reciproc între tinerii nevăzători și cei tipici. Prin experiența interacțiunii directe, se creează un mediu propice pentru învățare și dezvoltare personală, în care toți participanții sunt inspirați și încurajați să depășească barierele personale și să-și descopere adevăratul potențial.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu, sponsorizat de IFM, Medical Corp, Decathlon și Cămara Europei și realizat cu sprijinul Turului Ciclist al Sibiu, Action Sport, Vecinătate, Asociația Tandem Arena, Muntele Mic Extrem, Clubul Rodo,  și Asociația Timișoara prin ochii tăi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Noi fapte bune de la ECHIPA GALBENĂ