spot_img
6.3 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

AGNITA: Spectacol inedit cu muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama” în Padurea Steinburg

Știri din Județ

Publicitate

UPDATE 25 iunie 2023: Concertul pe care Filarmonica Sibiu trebuia să îl susțină la Agnita, în această seară, va fi reprogramat, din motive independente de voința noastră şi a organizatorilor. Primaria Orasului Agnita a decis să amâne evenimentul „Picnic muzical în Pădurea Steinburg”, ca urmare a prognozei meteo nefavorabile. Vom reveni cu un nou anunț după stabilirea datei de desfășurare.

Știre inițială:

În data de 24 iunie, ora 19.00, Sala Thalia din Sibiu  si în data de 25 iunie 2023, ora 18.00, în Padurea Steinburg din Agnita, Filarmonica de Stat din Sibiu vă invită la un spectacol inedit cu muzica din îndrăgitele filme „Veronica” şi „Mama”, care au încântat de-a lungul timpului generații de copii și părinți.


Spectacolele se desfasoara in cadrul FITS( Festivalului International de Teatru din Sibiu) si al turneului naţional pe care Corul ”Symbol-Jean Lupu” al Patriarhiei Române, condus de conf. dr. Luminiţa Guţanu Stoian, îl desfăşoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023.

Concertul vocal-simfonic „Muzica pentru copii în filmul românesc” susținut de Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” și Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Sibiu reprezintă un act de promovare a artei muzicale cinematografice de factură românească.

Cei prezenţi în sală vor avea ocazia sa audieze un program unic prin concept şi extrem de atractiv prin orchestraţiile realizate special de maestrul Eugen Dan Drăgoi la partitura “Mama“ şi maestrul Ioan Dobrinescu la partitura “Veronica“.

Proiectul este unic pe plan national si international,  al carui idee si concept ii apartine dirijoarei Luminita Gutanu Stoian.

Prin aceste concerte se doreste a readuce în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor şi a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă evadarea în copilărie şi savurarea muzicii de calitate.

Spectacolele vor aduce bucuria reconectării la emoția filmului românesc, prin intermediul artei unor virtuozi ai genului, fiind adresate publicului de toate vârstele.

Distributia spectacolului:

Invitat special – Corul de Copii și Tineret „Symbol – Jean Lupu” al Patriarhiei Române, București, condus de Luminiţa Guţanu Stoian

Orchestra Simfonica a Filarmonicii de Stat Sibiu

La pupitrul dirijoral va evolua MARIUS HRISTESCU, corul fiind pregătit de LUMINIȚA GUȚANU STOIAN.

Solistele serii vor fi:  Monica Păun, Parascheva Gheorghe, Iustina Ştefănescu şi Filoteea Chiriac.

Parteneri media: TrinitasTv , Radio Trinitas, Ziarul Lumina, Basilica, Radio România Muzical.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă