5.2 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Raluca Turcan: Parlamentul votează fonduri de până în 150 de milioane de euro pentru copiii părinților plecați la muncă în străinătate (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Deputatul PNL de Sibiu, Raluca Turcan, a anunțat astăzi, în calitate de inițiator al proiectului, că a fost votat în parlament un proiectul de lege prin care copiii ai căror părinți lucrează în străinătate vor putea beneficia de programe pe fonduri europene în valoare de pana in 150 de milioane de euro.

Publicitate

Raluca Turcan susține că până la 150.000 de copii vor putea beneficia de acest ajutor.

”150 milioane euro din fonduri europene vor putea ajunge la copii cu părinții plecați la muncă în străinătate – proiectul de lege a fost votat de Parlament. Este un proiect pe care l-am inițiat alături de alți colegi parlamentari, pentru că există zeci de mii de copii în România – posibil chiar până la 150.000 – cu părinți plecați la muncă în străinătate. Ei au nevoie de un sprijin real în perioada în care nu au părinții lângă ei.

Astfel, prin aceasta lege oferim dreptul instituțiilor publice, școlilor, spitalelor, ONG-urilor și cultelor religioase să atragă finanțări europene și să deruleze programe speciale pentru acești copii. Prin urmare, din toamnă putem ajuta minim 20.000 de copii”, a anunțat deputatul de Sibiu.

”Câteva milioane de euro, din fonduri europene, au fost deja direcționate către mai multe organizații non-guvernamentale”

Prin această lege, organizațiile non-guvernamentale, școlile, spitalele, bisericile vor putea accesa fonduri pentru programe destinate ajutorării copiilor rămași acasă.

Programele ar putea include servicii educaționale suplimentare, consiliere psihologică, after-school-uri, consiliere profesională, rechizite școlare și ajutor material.

Inițiatorii proiectului susțin că este nevoie de un astfel de sprijin pentru că mulți copii rămași acasă se confruntă cu riscuri precum abandon școlar, izolare emoțională, tulburări psihice, îmbolnăviri și legături negative.

”În mandatul meu de vicepremier și cel de ministru al muncii, alături de ministrul fondurilor europene, Marcel Boloș, am susținut programe punctuale de sprijinire a copiilor, deci și a copiilor ai căror părinți au plecat la muncă în străinătate. Câteva milioane de euro, din fonduri europene, au fost deja direcționate către mai multe organizații non-guvernamentale”, a mai precizat Turcan.

”E o investiție crucială în România de mâine, în copiii cu risc sporit de abandon școlar, tulburări psihologice și boli curente”, a mai precizat Raluca Turcan.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri