spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Tabără de vară pentru copiii dependenți de telefon

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 3-9 iulie, Asociația Natur Fest organizează în Săliște, tabăra de vară PhiOm, o școală în natură, cu activități de educație prin joacă, departe de tehnologie, dedicată tuturor copiilor cu vârsta cuprinsă între 10-15 ani.

În lumea modernă, să limitezi timpul copilului pe telefon este cea mai mare provocare. Dependența de telefon și alte ecrane este o realitate a cărei efecte se văd la majoritatea copiilor. Tabăra PhiOm este menită să țină copilul departe de telefon pentru 10 ore, înlocuind timpul petrecut în fața ecranului cu activități precum gastronomie, hrănirea animalelor, întreținerea plantelor, program de lectură/scriere, jocuri distractive, sport și activități culturale.

Tabăra PhiOm este o reîntoarcere la ceea ce contează cu adevărat, prin petrecerea timpului în Natură, învățând activități care au rolul de a responsabiliza copilul și de a-l face capabil să se descurce. După cele 7 zile petrecute în tabără, copiii sunt mai sociabili, petrec mai puțin timp pe telefon și se pot concentra mult mai ușor la activitățile de joacă sau învățare.

” De câte ori ați văzut ce vizionează copilul dumneavoastră în mediul on line? Ce jocuri îl atrag? Ce e benefic și ce nu din ceea ce face? Încotro ne îndreptăm? Iată doar câteva întrebări pe care ar trebui să și le pună fiecare părinte. Sunt tată a 5 copii din generații diferite, cu diferență de vârstă de 15 ani și am rămas profund surprins să constat marile modificări ce se petrec într-un timp atât de scurt. Dorim să ne adaptăm cerințelor, însă nu trebuie să uităm de conservatorism, de faptul că pentru supraviețuire avem nevoie de apă, oxigen și mâncare sănătoasă, nu de baterie la telefon, net și mii de conturi pe platforme create să ne ia atenția de la lucrurile importante” Mihai Axentea, reprezentant Asociația Natur Fest.

Locația taberei este în Săliște, județul Sibiu, într-un loc de poveste, în care găsești viața autentică a satului românesc. Activitățile se vor desfășura acolo unde asfaltul se termină, chiar lângă pădure, într-o curte plină de verdeață, lângă o casă zidită din pământ, un peisaj cu flori, o grădină plină de legume, cotețe cu rațe, găini, curcani, saivan cu oi și iepuri și o livadă superbă situată chiar pe dealul de lângă casă.

În acest loc, departe de lumea orașului, copiii se apropie de Natură și de viața reală, deprind lucruri noi prin joacă, cunosc alți copii și învață să se integreze.

Tabăra PhiOm este un altfel de tabără, care schimbă pentru totdeauna viața copilului dumneavoastră și modul în care acesta vede lumea. Zâmbetele, prietenia, bucuria de a trăi și natura sunt tot ceea ce copilul are nevoie pentru a nu mai fi dependent de telefon.

Dacă doriți să vă înscrieți sau să aflați mai multe detalii contactați-ne la numărul de telefon 0740056026.

Selecția copiilor se face doar pe baza unei discuții cu părinții sau tutorii legali ai copilului. Pentru că siguranța este o prioritate, copiii vor fi în permanență supravegheați pe tot parcursul taberei.

Aici puteți să descărcați formularul de înscriere:

Tabăra PhiOm este un eveniment organizat de Asociația Naturfest, organizație care are scop filantropic prin acțiuni caritabile, scop sportiv prin activitățile fizice destinate copiilor, scop gastronomic prin pregătirea celor mai bune preparate tradiționale, scop producător prin promovarea produselor locale și scop cultural prin oferirea de programe artistice.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă