spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

USR Șelimbăr solicită transparență și responsabilitate în gestionarea fondurilor publice de către Primăria Șelimbăr (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Locală USR Șelimbăr a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Consiliul Local Șelimbăr este convocat într-o ședință extraordinară mâine,  14 iulie a.c., pentru a vota rectificarea bugetului local și corectarea proiectului de atragere a fondurilor europene pentru reabilitarea Școlii Mihai Viteazu din Șelimbăr.

USR Șelimbăr aduce în atenție câteva aspecte care ridică semne de întrebare legate de modul în care sunt realizate proiectele pentru obiective de maximă importanță. Observăm o lipsă de strategie clară și de prioritizare a obiectivelor reale ale Primăriei Șelimbăr în proiectele propuse și în modul de lucru al acesteia.

Prin aceasta  rectificare bugetul echipei de fotbal se va ridica la 5,1 milioane de lei, adică 10% din veniturile comunei Șelimbăr pentru anul în curs. Deși sunt alocate mai multe cheltuieli destinate funcționării, observăm o reorganizare financiară destinată Școlii Mihai Viteazu, fără alocarea de fonduri suplimentare.

Cu doar o săptămână în urmă, Primăria Șelimbăr a aprobat proiectul de reabilitare a Școlii Mihai Viteazu, iar acum revine cu o modificare la acest proiect. Această abordare nu reflectă prioritățile reale ale Primăriei și ridică semne de întrebare cu privire la modul de lucru și responsabilitatea acesteia.

“De asemenea, ne îngrijorează faptul că proiectul USR referitor la montarea de GPS-uri pe toate mașinile Primăriei nu se regăsește pe ordinea de zi a acestei ședințe extraordinare. Acest proiect ar aduce transparență în utilizarea mașinilor Primăriei și ar permite raportarea către Consiliul Local a modului în care acestea sunt folosite. Deși acest proiect este deosebit de util și necesar, a fost ignorat timp de două luni.

USR Șelimbăr își exprimă preocuparea față de modul în care sunt gestionate fondurile publice și solicită transparență și responsabilitate din partea Primăriei Șelimbăr. Cetățenii merită o administrație locală care să pună în prim-plan nevoile lor reale și să asigure o folosire echitabilă și eficientă a resurselor financiare”, a declarat Daniel Vidrighin Bratu, consilier local USR Șelimbăr.

Suntem încrezători că membrii Consiliului Local vor analiza cu atenție aceste aspecte și vor lua decizii în interesul comunității. USR Șelimbăr rămâne angajat în a reprezenta și a apăra interesele cetățenilor în cadrul administrației locale și consideră investiția în structurile de învățământ local, o prioritate ce trebuie urmărită cu mare atenție.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă