spot_img
20.2 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Moment inedit la Festivalul „Cântecele Munţilor” de la Sibiu: Muzicieni mexicani au cântat folosind un instrument de percuție specific Americii Latine

Știri din Județ

Publicitate

Unul dintre cele mai inedite momente muzicale în debutul Festivalului Internaţional de Folclor „Cântecele Munţilor” de la Sibiu a avut loc miercuri, în curtea Consiliului Judeţean (CJ), transformată într-o imensă scenă, unde muzicieni mexicani au cântat, printre altele, folosind şi charrasca (mandibula unui cal), un instrument de percuţie specific Americii Latine, relatează corespondentul AGERPRES.


Instrumentiştii şi dansatorii ansamblului „Monarca de Mexico” au fost primiţi cu aplauze de angajaţii CJ Sibiu, în frunte cu vicepreşedintele Marcel Luca, unul dintre cei care s-au numărat printre spectatorii primei zile de festival, cea de marţi.

„Mă bucur că sunteţi aici. Şi pentru că aţi transformat curtea Consiliului Judeţean, într-o scenă mare şi frumoasă, vreau să vă spun bun venit”, a spus la începutul spectacolului, vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca.

sursa foto: Isabela Paulescu – Agerpres

Ansamblul „Monaca de Mexico” a făcut senzaţie şi marţi seara, în prima zi de festival, pe scena din Piaţa Habermann din centrul Sibiului. Artiştii mexicani au apărut pe scene din Argentina, Bolivia, Brazilia, SUA, Cuba, Ecuador, Peru, Venezuela, dar şi în ţări europene, precum Franţa, Grecia, Olanda, Israel şi Cehia. Ansamblul mexican prezintă la Sibiu, tradiţiile acestei ţări. Mexicanii de la „Monaca de Mexico” au vor apărea şi miercuri, de la ora 17.00, într-un spectacol în cinematograful unui centru comercial din Sibiu, după care sunt invitaţi de la ora 19.00, din nou, pe scena din Piaţa Habermann. Artiştii mexicani mai pot fi văzuţi sâmbătă, în cadrul festivalului internaţional de folclor de la Sibiu, de la ora 11.00, în Muzeul ASTRA, după care, de la ora 19.00, pe scena din Piaţa Mare a Sibiului.

Artişti din nouă ţări au sosit în această săptămână la Sibiu, la unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor, cu o tradiţie de aproape o jumătate de secol, Festivalul Internaţional „Cântecele Munţilor”. Toate spectacolele din acest festival sunt cu intrare gratuită pentru public.

sursa foto reprezentativa: theculturetrip.com

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă