spot_img
11.7 C
Sibiu
vineri, 03 mai, 2024
spot_img

Datorită PSD, Sibiul are spital municipal (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația Județeană PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate

”Cu puțin timp în urmă, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a inițiat actul normativ prin care spitalele CFR au fost transferate, din proprietatea Ministerului Transporturilor, în cea a administrațiilor publice locale. Spitalul CFR Sibiu a trecut în subordinea Primăriei Sibiu, astfel că sibienii vor avea un spital municipal modern”, explică deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

Reprezentanții PSD în Consiliul Local Sibiu au votat, la rândul lor, preluarea Spitalului CFR, care va deveni, astfel, Spital Municipal. ”Actualul manager al Spitalului CFR Sibiu, dr. Ștefania Șerban, și-a asumat un demers îndrăzneț și a reușit să atragă numeroase fonduri pentru modernizare și pentru dotare cu aparatură medicală performantă. Sperăm să se păstreze managementul care a dat rezultate vizibile! Omul sfințește locul!”, declară Laura Barac, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu.

Acum, Spitalul are deja două secții complet renovate: Chirurgia și Medicina internă. A fost dotat cu aparatură de ultimă generație achiziționată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și cu bani de la bugetul de stat. Spitalul CFR Sibiu a beneficiat de fonduri europene, prin PNRR, în valoare totală de 4,6 milioane de euro, acordate pentru două proiecte. Un alt proiect, pe segmentul digitalizare, în valoare de 1 milion de euro, este în curs de implementare.

Un alt aspect important, care atestă un management de calitate, este faptul că spitalul nu are datorii la furnizori, lucru rar în acest sector. De asemenea, valoarea contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate s-a dublat față de anul trecut, prin îmbunătățirea semnificativă a indicatorilor.

”Cel mai important aspect este faptul că pacienții acestui spital sunt mulțumiți de serviciile noastre medicale. După redeschiderea secțiilor modernizate și dotate, numărul pacienților a crescut foarte mult. Am primit zeci de mesaje de la pacienți mulțumiți de serviciile medicale oferite la acest spital”, precizează dr. Ștefania Șerban, managerul Spitalului CFR Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare