spot_img
21.3 C
Sibiu
joi, 02 mai, 2024
spot_img

SOMA Sibiu atenționează: Incendiu pe linia de sortare din cauza unui acumulator. Importanța colectării corespunzătoare a deșeurilor electrice

Știri din Județ

Publicitate

SOMA, principalul furnizor de servicii de colectare și transport deșeuri de pe raza județului Sibiu reamintește sibienilor și nu numai despre importanța colectării corespunzătoare a deșeurilor provenind din echipamente electrice și electronice (DEEE).

Publicitate

Din considerente care țin de siguranță, dar și din motive legale și de susținere a mediului înconjurător, am amintit, în repetate rânduri, despre importanța colectării corespunzătoare a deșeurilor provenind din echipamente electrice și electronice (DEEE).
Revenim asupra acelor postări care privesc DEEE, în ideea-n care dorim să sporim vigilența când vine vorba de acest tip de deșeuri.

Un motiv în plus îl reprezintă o situație cu care ne-am confruntat ieri, la stația de sortare, când a izbucnit un incendiu pe linia de sortare. Cauza: un acumulator pentru scuter, depus în pubela galbenă, dedicată deșeurilor din plastic / metal.


Colegii noștri s-au mobilizat și au acționat de îndată ce s-a declanșat incendiul și au reușit să stingă focul în scurt timp.
E lesne de înțeles, așadar, că este absolut vital să întreprindem acțiuni responsabile în ceea ce privește colectarea DEEE.
Este o cerință legală și niciun deșeu electric nu trebuie să ajungă la groapa de gunoi.


Ce poti face cu DEEE (deșeurile de echipamente electrice și electronice) în afara campaniei de colectare de DEEE?
❗Le poți aduce la sediul nostru din Cisnadie, Str. Șelimbărului, nr. 90.
❗Le preluăm gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:30.
❗Bateriile și acumulatorii le poți preda la orice alte puncte de colectare autorizate, cum ar fi de exemplu magazinele de electronice și electrocasnice.

Îți reamintim că cele mai comune DEȘEURI PERICULOASE sunt: bateriile și acumulatorii uzați, medicamentele expirate, pesticidele, insecticidele, îngrășămintele chimice, stingătoarele de incendiu, lacurile și vopselele uzate, cleiurile și adezivii, dozele de spray, materialele de lustruire etc.

Ne bazăm pe susținerea ta!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Utilitatea rulourilor exterioare

AUR Sibiu nu a primit niciun refuz! (C.P)

Programul Anii Drumeției pentru luna mai