spot_img
15.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Tentativă de mituire a unui polițist rutier din Marpod

Știri din Județ

Publicitate

Un polițist rutier din localitatea sibiană Marpod a refuzat să își păteze cariera cu mită. Acestuia i-a fost promisă suma de 1000 de euro ca „să închidă ochii” la o infracțiune.


Astfel, un tânăr în vârstă de 29 de ani, domiciliat în localitatea Cârța, a fost depistat în trafic în timp ce conducea o mașină deși nu deținea permis. Pentru ca să nu-i fie p”pătat” cazierul și să suporte consecințele legii, tânărul i-a oferit mită 1000 de euro. Polițistul a refuzat și și-a anunțat superiorii.


Redăm mai jos comunicatul de presă al Tribunalului Sibiu:

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În data de 10.08.2023 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 29 ani din comuna Cârţa, Judeţul Sibiu pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 41 alin. 1Cod penal, referitoare la starea de recidivă.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă că la data de 10.08.2023, bărbatul în vârstă de 29 ani a remis suma de 1000 de euro cu titlu de mită unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Marpod pentru a-ldetermina pe acesta să nu își îndeplinească corespunzător îndatoririle de serviciu și să conducăcercetările în dosarul penal în care inculpatul era cercetat pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul fără permis într-o manieră în care să nu îi fie antrenată răspunderea penală pentru săvârșirea acestei infracţiuni.

În cursul zilei de astăzi 11.08.2023 procurorul a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă