spot_img
12.2 C
Sibiu
miercuri, 01 mai, 2024
spot_img

Invazie de urși pe Transfăgărășan

Știri din Județ

Publicitate

Un urs, doi urși… 8 urși! Mai mulți șoferi care au urcat în această mini-vacanță pe Transfăgărășan au văzut cum tot mai mulți urși, ziua în amiaza mare, ies în plin trafic. Iar mulți șoferi se opresc să îi filmeze sau să le dea de mâncare. Urșii deja s-au obișnuit să primească alimente și nu se mai tem nici de traficul bară la bară de pe Transfăgărășan.

Publicitate

Pe acest traseu există doar mici indicatoare cu prezența urșilor. Conform specialiștilor de la asociațiile de protecție a animalelor, ar trebui montate panouri mari, în mai multe limbi, cu avertizarea șoferilor să nu se dea jos din mașină și să nu hrănească animalele.

În România există între 7.500 şi 8.100 de exemplare de urs brun, conform unui studiu, înregistrându-se o creştere constantă a populaţiei de urs, conform Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

GALERIE FOTO:

Sursa video: Facebook, Romeo Vatra, Kerestesz Matild

Publicitate

3 COMENTARII

  1. Cred ca nu ii ajutam hranindu-i la sosele, ii apropiem de noi si mai mult, cei care trebuie sa ii hraneasca sa o faca in padure departe de oameni si orase ca sa nu mai vina aproape de noi, nu stim cum reactioneaza sunt totusi animale salbatice chiar daca par inofensivi si cred ca le stricam habitatul lor, pacat pentru ca doar ursii ne pot scapa de sacali si coioti care s-au inmultit f.mult, care sunt mai periculosi☺️

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Mediașul intră pe piața de vehicule militare

Iohannis iese la pensie!