spot_img
12 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Septembrie e luna tenisului la Sibiu. Începe BCR Sibiu Open, turneul internațional de tenis masculin ATP Challenger

Știri din Județ

Publicitate

Tenis Club Pamira anunță organizarea celei de a XII-a ediții a turneului internațional de tenis ATP Challenger –BCR SIBIU OPEN. La Sibiu are loc cel mai important turneu de tenis masculin din Circuitul ATP Challenger din România cu premii totale în valoare de 75.000 Euro



BCR (Banca Comercială Română) se alătură turneului ca partener principal, title sponsor, astfel că numele turneului de la Sibiu devine: BCR Sibiu Open. BCR Sibiu Open, turneu din categoria ATP 75, are loc anul acesta între 17 și 24 septembrie și este organizat de Tenis Club Pamira pentru al XII-lea an consecutiv.



Un număr record de peste 15 jucători prezenți pe tablourile de simplu și dublu ale turneului de Grand Slam de la US Open vin de la New York la Sibiu. Doi foști deținători ai trofeului Sibiu Open, StefanoTravaglia și Nerman Fatic precum și doi finaliști revin la Sibiu în 2023. De asemenea, în turneul ATP Challenger de la Sibiu vor mai evolua Damir Dzumhur (Bosnia) – finalist la Sibiu Open în 2022, jucător ce a ocupat locul 23 în clasamentul ATP și 
Federico Delbonis (Argentina) aflat pe locul 33 în clasamentul mondial în 2021, cu 34 de participări pe tablourile principale ale turneelor de Grand Șlam. Un alt finalist la Sibiu Open care va fi prezent și anul acesta pe tabloul principal este olandezul Jelle Sels. 



Marea finală BCR Sibiu Open de duminică, 24 septembrie 2023,va fi transmisă în direct de Digi Sport.

„Este o mândrie că reușim să susținem turneul de tenis de la Sibiu.Pentru noi, prezența în mijlocul comunității, a oamenilor, este mai mult decât o filosofie, face parte din ADN-ul băncii, din viziunea noastră pentru viitor. Este dovada că BCR se implică activ în promovarea principiilor pentru o viață sănătoasă, mai ales din punct de vedere financiar. Iar sportul vine cu valori comune, valori care întăresc și dezvoltă preocuparea pentru independență financiară: voință, organizare, disciplină, perseverență, consecvență, spune Dinu Mazilu, Director Zonal BCR.



Astfel, turneul BCR Sibiu Open își confirmă încă o dată prestigiul de cel mai important turneu de tenis masculin din România.
„În premieră, în cadrul proiectului BCR Sibiu Open, aflat pe Agenda Sportivă a Primăriei Sibiu, anul acesta vom organiza mai multe evenimente sportive, în scopul implicării cât mai multor categorii de participanți, de toate vârstele și toate nivelele de joc, la diferite competiții”, spune Marius Vecerdea, directorul turneului.

Ca în fiecare an, septembrie este luna tenisului la Sibiu. Patru evenimente premergătoare turneului ATP Challenger BCR Sibiu Open vor fi organizate înainte de începerea turneului propriu zi. BCR Sibiu Open începe duminică, 17 septembrie 2023, cu primele meciuri din turneul de calificări.

Iată cum arată calendarul complet al evenimentelor din cadrul proiectului BCR Sibiu Open:

 8-10 Septembrie 2023
Turneul BCR Sibiu Open pentru copii și amatori, ediția a 2-a, cu tablouri de concurs pentru nivele de amatori 4-5 (începători) respectiv 7-8 masculin și feminin (avansați) precum și tablouri de concurs pentru copii la categoriile de vârstă 11-12 ani și 13-14 ani.

Fiecare participant va fi premiat cu un pachet în valoare de 100 lei, care cuprinde un bilet de intrare la BCR Sibiu Open pentru ziua de sâmbăta, 23 septembrie, când se vor desfășura semifinalele de simplu și finala de dublu, sau un bilet de intrare la marea finală BCR Sibiu Open de duminică, 24 septembrie 2023 – care va fi transmis în direct de Digi Sport. Câștigătorii vor primi premii speciale din partea GLS Romania.
„Sibiu Open nu se rezumă la a fi un simplu turneu de tenis, ci este o definiție a profesionalismului, fair-play-ului și dedicării față de acest sport. Suntem mândri să ne implicăm, începând de anul acesta, în realizarea unui eveniment de o asemenea anvergură și așteptăm cu nerăbdare zilele de septembrie încărcate cu meciuri și emoții!”, a declarat Miklos Szoboszlay, director general, GLS România.

 10-13 Septembrie 2023
Turneul Sibienilor – turneu Open dedicat tuturor jucătorilor sibieni, ajuns la cea de-a 4-a ediție și care oferă posibilitatea celui mai bun jucător sibian să participe la turneul BCR Sibiu Open în tabloul de calificări alături de jucători din Top 300 în clasamentul mondial al ATP! Tot în premieră va fi organizat și un turneu de dublu!

 13-16 Septembrie 2023
Turneul jucatorilor români – turneu Open dedicat tututor jucătorilor români și care oferă același premiu special câștigătorului – calificarea la BCR Sibiu Open pe tabloul de calificări. Turneul de calificări este programat să înceapă duminică 17 Septembrie 2023.

 16 Septembrie 2023
BCR SIBIU OPEN KIDS DAY
Ziua dedicată copiilor revine la BCR Sibiu Open.
Vor fi organizate activități din mai multe sporturi: tenis, fotbal, baschet, tenis de masă. Copiii vor putea participa la ateliere de educație financiară asigurate de trainerii BCR și la ateliere de pictură și activități artistice. Pentru cei mici vom crea și un loc de joacă cu tobogane și curse cu obstacole.Intrarea este liberă!

 17-24 Septembrie 2023
BCR Sibiu Open, turneul din cadrul Circuitului ATP Challenger cu premii totale în valoare de 75.000 Euro!

Înscrierile se fac prin email la adresa pamira.tenis@yahoo.com, prin whatsapp la nr +40743641575 sau la telefon +40729726472.

Pentru detalii cu privire la BCR Sibiu Open, vă rugăm să urmăriți pagina principală a evenimentului, www.sibiuopen.com, și pagina oficială de Facebook BCR Sibiu Open.

BCR Sibiu Open este un eveniment cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului