spot_img
20.2 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

34,7 milioane lei pentru laptele, cornul și fructele elevilor din județul Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

• Consiliul Județean Sibiu a realizat documentația prin care asigură copiilor pachețele zilnice pentru următorii doi ani școlari

Publicitate

Consiliul Județean Sibiu a demarat procedura de licitație publică prin care va asigura mere, lapte și corn pentru aproximativ 45.000 de copii din județul Sibiu. În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost încărcată întreaga documentație care, în acest moment, se află în procedură de validare de către specialiștii Agenției Naționale de Achiziții Publice (ANAP).

Achiziția va permite asigurarea de produse lactate, de panificație și fructe, pentru următorii doi ani școlari, respectiv 2023-2024 și 2024-2025, beneficiari fiind copii din grădinițele de stat sau private cu program de 4 ore și elevii școlilor generale din clasele 0-VIII.

Potrivit documentelor, porția săptămânală a fiecărui copil din categoriile menționate va cuprinde 2 fructe, 3 cutii de lapte, 2 cutii de iaurt și 5 pachețele de produse de panificație (corn sau biscuiți).

Laptele va fi ambalat în cutii de 200 ml, iar iaurtul va fi oferit la porții de 125 gr. Aceste produse vor fi realizate din lapte de consum fără adaos de lapte praf, zahăr sau îndulcitori, vor avea un conținut de minimum 1,8% grăsime și 3,2% proteine.

Fructele vor fi spălate și ambalate individual, în porții de 100 de grame, în timp ce cornul sau batonul va avea 80 de grame și va fi realizați exclusiv din aluat necongelat. Din categoria produselor de panificație  vor mai putea fi oferiți covrigi simpli sau biscuiți.

Valoarea aprobată a produselor alimentare a fost stabilită prin Hotărârea de Guvern nr. 652/2023, fiind de 0,70 lei/porția de fructe, 1,11 lei/porția de lapte sau produs lactat și 0,65 lei/corn sau produs de panificație. Prețurile includ TVA.

Valoarea maximă estimată a contractului este de 34,7 milioane lei, inclusiv TVA, companiile interesate fiind invitate să studieze documentația și să depună ofertele în termenele indicate prin SEAP, imediat după ce va fi parcursă procedura prealabilă a validării ANAP.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer