spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Performance antidrog în premieră la Teatrul „Gong” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă luni, 11 septembrie, de la ora 18:00, în premieră absolută „Petrecerea Denisei” – un manifest antidrog creat pentru elevii de liceu. Acest performance va fi reluat marți, 12 septembrie și miercuri, 13 septembrie, tot de la orele 18:00, urmând să fie programat la cerere pentru grupuri organizate din licee pe tot parcursul stagiunii.


Cum putem face o poveste despre substanțe psihotrope și tineri să fie cât mai aproape de adevăr? Simplu, îi lăsăm pe adolescenți să o scrie. Textul spectacolului „Petrecerea Denisei” a fost generat în cadrul atelierului de scriere creativă, coordonat de scriitoarea Ana Maria Sandu, în luna mai la Sibiu . La atelier au participat opt elevi: Andrei Toma, Medeea Boca, Denisa Bîrțan, Sara Marin, Dragoș Drăghici, Andreea Bîrțan, Casiana Lup, Alexandra Cotelea, Mihaela Logrea, care au fost provocați să construiască o situație dramatică și au dat viață celor șase personaje din poveste. „Atelierul de scris și de descoperit texte, Paradisuri artificiale, a plecat de la ideea că în spatele știrilor despre consumul de droguri sunt oameni, cu poveștile lor. În literatură, la fel ca în viață, nimeni nu e doar bun sau rău. Personajele sunt făcute din lumini și umbre. Am descoperit împreună cum au scris scriitorii lumii despre stupefiante ca să fim mai atenți la ce se întâmplă în jur. Și la lumea de acum și tentațiile ei. Am vorbit despre tentații și frici, despre limite și pericole. Despre noi înșine și cum ne raportăm la ispitele din jur.”, a declarat Ana Maria Sandu la finalul atelierului de la Sibiu.

Regizoarea Nicoleta Lefter a lucrat cu o echipă de tineri actori, plini de energie, care aduc pe scena Teatrului pentru Tineret din Sibiu o poveste cât se poate de actuală, alături de Oana Micu (consultant imagine scenică) și Ștefan Baghiu (muzică). Spectacolul își propune să documenteze teribilismul și pericolul la care se expun adolescenții și să vorbească despre cât de importantă e comunicarea și încrederea dintre adulți și copii. Actorii Oana Brânzan, Andrada Oltean, Ania Petrean, Paul Bondane, Gabriel Muncuș și Răzvan Omotă sunt Denisa, Casiana, Andreea-Raluca, Alex, Dragoș și Andrei, șase tineri care într-un moment de slăbiciune pornit ca o distracție, pierd controlul asupra vieților lor și a celor din jur. 

„M-aș bucura să vedem cât mai mulți părinți alături de adolescenți, într-un dialog despre teatru și lumea din jurul nostru. Fără a judeca sau a. da un verdict, spectacolul nostru oferă o alternativă pentru o campanie de conștientizare a riscurilor în rândul celor mai tineri. Sunt bucuros că Nicoleta Lefter a ales să revină la Sibiu, facilitând o întâlnire creativă efervescentă ce va redefini parcursul teatrului nostru.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

Accesul la aceste reprezentații se face gratuit, în limita locurilor disponibile, iar fiecare reprezentație este urmată de o discuție cu publicul. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 14 ani. Rezervarea locurilor se poate face direct la sediul Agenției de Bilete a Teatrului „Gong” din str. Al. Odobescu 4, sau prin e-mail la ticketing @ teatrulgong.ro. Vă rugăm să specificați numele dvs. și numărul de locuri necesar. Rezervările expiră cu 15 minute înainte de începerea reprezentației, iar confirmarea locurilor se face doar prin mesaj scris.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă