spot_img
11.6 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Județul Sibiu – Dosare penale pentru șoferii beți sau drogați

Știri din Județ

Publicitate

În perioada 15 – 17 septembrie a.c., polițiștii sibieni au continuat acțiunile de creștere a gradului de siguranță în trafic, în urma activităților specifice desfășurate fiind constatate 12 infracțiuni la regimul rutier. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere, au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat 380 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 111.000 de lei.

Exemple semnificative:

La data de 15 septembrie, în jurul orei 18:00, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 106A, între Rășinari și Păltiniș, un sibian în vârstă de 24 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un cap de pod. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Testarea șoferului cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O zi mai târziu, în jurul orei 17:30, în localitatea Șura Mică, în timp ce conducea un tractor pe strada Sibiului, un localnic în vârstă de 39 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu zidul unui imobil, evenimentul soldându-se cu pagube materiale. Din verificările efectuate de către polițiștii rutieri a rezultat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar tractorul este neînmatriculat sau neînregistrat.

Probleme în trafic au fost depistate și în afara orașului Agnita, acolo unde polițiștii rutieri au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 105 de către un cetățean străin, în vârstă de 39 de ani. Testarea alcoolscopică a bărbatului a indicat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și pe raza localității Slimnic, polițiștii rutieri au depistat un conducător auto a cărui testare alcoolscopică a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot un șofer beat a fost depistat în localitatea Retiș, acesta conducând pe DJ 104D. Șoferul are vârsta de 44 de ani și este din județul Brașov. Testarea alcoolscopică a indicat o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și Polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus pe Bulevardul Victoriei de către un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Tălmaciu. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă