27.9 C
Sibiu
marți, 23 iulie, 2024

Mediaș: A fost semnat contractul „Canalizare pluvială Șoseaua Sibiului“

Știri din Județ

          

Marți, 19 septembrie 2023, la sediul municipalității a fost semnat de către primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman și de către reprezentantul liderului de asociere, SC Urban Construct Transilvania SRL, contractul de proiectare și execuție aferent investiției „Canalizare pluvială Șoseaua Sibiului“, în valoare de 6.094.229,95 lei, care beneficiază de fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“.


           

Obiectivul principal vizează proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare/extindere a sistemelor de canalizare pluvială, prin preluarea, transportul și evacuarea în râul Târnava Mare a apelor pluviale colectate pe Șoseaua Sibiului și anume tronsonul de stradă cuprins între intrarea în municipiul Mediaș (giratoriul nou realizat dinspre Sibiu) și societatea Kromberg & Schubert (pod Valea Ighișului), precum și apele rezultate din zona Pădurea Dumbrava.

Publicitate

           

În mod concret, rezultatele lucrărilor de intervenție vor consta în principal în 1650 de metri liniari de rigole (din care 1200 metri liniari de rigole din elemente prefabricate din beton și 456 de metri liniari rigole deschise din beton simplu monolit), 8 guri de scurgere și un colector pluvial în lungime de 1290 de metri liniari. De asemenea, în cadrul lucrărilor vor fi executate subtraversări CFR și cameră beton prin foraj orizontal, cămin stavilă și gură de vărsare din beton armat.

Am semnat astăzi un contract extrem de important care prevede modernizarea rețelelor de canalizare pluvială pe Șoseaua Sibiului. Practic, lucrarea presupune preluarea, transportul și evacuarea apelor pluviale colectate pe Șoseaua Sibiului, pe tronsonul de stradă cuprins între intrarea în municipiul Mediaș în zona noului sens giratoriu și societatea Kromberg & Schubert  Mediaș. Practic, prin realizarea acestei investiții vom încerca să scăpăm de inundațiile care se produc în zona sensului giratoriu și a magazinului Kaufland. Valoarea acestei investiții este de aproximativ 6 milioane de lei, iar termenul de execuție este de 9 luni.“, a declarat primarul municipiului Mediaș, dl. Gheorghe Roman.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri