5.2 C
Sibiu
luni, 11 decembrie, 2023

Ioan Iancu, cioban harnic din Jina se mândrește cu cea mai bună brânză

Știri din Județ

Publicitate

Ioan Iancu, producător local din Jina are mâini muncite, mari și puternice, pe care și le odihnește doar noaptea sau când se roagă. De când se știe, alături de cei 6 frați, a muncit la stâna familiei iar clopul și-l poartă cu mândrie, asemenea bărbaților din Mărginimea Sibiului, atât la muncă cât și la joc.

La 12 ani, tata mi-a pus coasa în mână și cu ea am rămas. Lucru-i destul, dar Dumnezeu mă ține tare”.

Publicitate

Ioan Iancu a trăit toată viața în Jina mânându-și turma de oi spre creasta Crințului. Are trei copii și doar fata cea mare, măritată în Rășinari, mai vrea să-i calce pe urme.
Știe meșteșugul burdufului de munte și că telemeaua bună trebuie să se lipească de cuțit atunci când o tai. „A mai bună brânză-i în luna lui mai, când sunt flori în munte, dar și în august sau septembrie, când iarba-i grasă”.

Pe Ioan Iancu, cioban harnic din Jina, îl găsiți vinerea în curtea Consiliului Județean Sibiu, iar sâmbăta la Piața Volantă Transilvania. Îl recunoașteți după clopul mândru, palmele mari și brânza bună.

Publicitate

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri