spot_img
22.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

Ioan Iancu, cioban harnic din Jina se mândrește cu cea mai bună brânză

Știri din Județ

Publicitate

Ioan Iancu, producător local din Jina are mâini muncite, mari și puternice, pe care și le odihnește doar noaptea sau când se roagă. De când se știe, alături de cei 6 frați, a muncit la stâna familiei iar clopul și-l poartă cu mândrie, asemenea bărbaților din Mărginimea Sibiului, atât la muncă cât și la joc.

Publicitate

La 12 ani, tata mi-a pus coasa în mână și cu ea am rămas. Lucru-i destul, dar Dumnezeu mă ține tare”.

Ioan Iancu a trăit toată viața în Jina mânându-și turma de oi spre creasta Crințului. Are trei copii și doar fata cea mare, măritată în Rășinari, mai vrea să-i calce pe urme.
Știe meșteșugul burdufului de munte și că telemeaua bună trebuie să se lipească de cuțit atunci când o tai. „A mai bună brânză-i în luna lui mai, când sunt flori în munte, dar și în august sau septembrie, când iarba-i grasă”.

Pe Ioan Iancu, cioban harnic din Jina, îl găsiți vinerea în curtea Consiliului Județean Sibiu, iar sâmbăta la Piața Volantă Transilvania. Îl recunoașteți după clopul mândru, palmele mari și brânza bună.

Publicitate

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua Domnul ioan iancu mam uitat pe facebook si ma intereseaza sa cumpar de la dumneavoastra produse naturale in special branza telemea si branza de burduf si ce mai aveti va rog frumos daca doriti sa intrati in contact cu mine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Apă Canal Sibiu angajează  inginer

Bogdan Trif (PSD): Alege înțelept! (C.P)