spot_img
11.6 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Ionuț Ghișe, consilier local USR: Rușine! PNL boicotează interesele sibienilor protejând interesele SOMA și din cauza lor se poate scumpi gunoiul (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Consilierul local USR, Ionuț Ghișe a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Am asistat astăzi la un spectacol absurd în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Sibiu, unde urma să votăm mandatul cu propunere de 𝗩𝗢𝗧 Î𝗠𝗣𝗢𝗧𝗥𝗜𝗩Ă a reprezentantului Municipiului Sibiu în adunarea generală ADI ECO referitor la solicitarea SOMA privind dublarea tarifelor pentru activitățile de sortare și compostare. Solicitarea ADI ECO și SOMA este:

– pentru activitatea de sortare a deşeurilor municipale în Staţiile de sortare Şura Mică şi Cisnădie de la tariful actual de 361,65 lei/tonă fără TVA la tariful de 749,16 lei/tonă fără TVA,

– pentru activitatea de compostare a deşeurilor în Staţia de compostare Şura Mică de la tariful actual de 186,23 lei/tonă fără TVA la tariful de 373,65 lei/tonă fără TVA

Orice proiect care e supus votului în Consiliul Local trebuie să primească un aviz (pozitiv sau negativ) într-una dintre comisii. Acest proiect nu a primit aviz în comisia juridică la care era alocat, întrucât 3 din 5 membri ai comisiei sunt consilieri PNL și au boicotat prin absență ședința comisiei.

Apoi la ora 11 a avut loc ședința Consiliului Local, unde PNL a abandonat președinția ședinței, a boicotat prin lipsa celor 9 consilieri ai săi și i-a trădat pe sibieni făcând jocul ADI ECO și al SOMA. De ce spunem asta? Pentru că diavolul stă în detalii căci ADI ECO a informat Municipiul Sibiu că:

“Dacă în termen de 30 de zile de la primirea solicitării (adică până în 25.09), Consiliul Local nu se pronunţă asupra hotărârii privind acordarea mandatului special 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗽𝗿𝗲𝘇𝘂𝗺𝗮 𝗰ă 𝘂𝗻𝗶𝘁ăţ𝗶𝗹𝗲 𝗮𝗱𝗺𝗶𝗻𝗶𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗶𝘃-𝘁𝗲𝗿𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗔𝗨 𝗔𝗖𝗖𝗘𝗣𝗧𝗔𝗧 𝗧𝗔𝗖𝗜𝗧 𝗽𝗿𝗼𝗶𝗲𝗰𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗵𝗼𝘁ă𝗿â𝗿𝗲 𝗽𝗿𝗶𝘃𝗶𝗻𝗱 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝗿𝗲𝗮 𝘁𝗮𝗿𝗶𝗳𝗲𝗹𝗼𝗿”.

Frumos dragi sibieni, nu? Politica sibiană a PNL se bazează pe tertipuri și jocuri împotriva cetățenilor. Vedem asta de la batjocura cu himera viitorului Spitalul Județean, până la condițiile jalnice din anumite părți ale actualului Spital Județean, de la sabotarea achiziției terenului fostei autobaze TURSIB, continuând cu sabotarea deschiderii celor 3 creșe noi din Sibiu, continuând cu pierderea finanțării a 100 milioane de euro din fonduri europene nerambursabile zilele trecute pentru continuarea investițiilor în Sistemului integrat de management gestionare a deșeurilor (SMID) și culminând acum cu favorizarea dublării anumitor tarife per tonă în favoarea SOMA apărând interesele financiare ale acestei companii private. Oare cine e în spatele SOMA? Sibienii știu.

Siderat de atitudinea colegilor consilieri PNL, am propus în plenul ședinței convocarea de îndată în următoarele zile a unei noi ședințe, de data aceasta cu solicitare de aviz din partea comisiei de buget din care fac parte, care cu siguranță va aviza proiectul de hotărâre cu mandat împotriva majorării tarifelor propuse de SOMA. Doamna Primar a acceptat propunerea în urma confirmării legalității acesteia de către secretarul general, și astfel mâine dimineață ne vom face datoria de consilieri locali ai Sibiului.

Vă ținem la curent întrucât, chiar dacă Sibiul va vota împotriva majorării, diavolul din detalii poate să opereze. În adunarea generală ADI ECO se iau deciziile cu 50%+1, iar PNL prin primarii săi poate să bată cuiul acestor majorări împotriva cetățenilor.

Am spus mereu că noi USR suntem vocea cetățenilor și asta facem.

Aloooo, PNL, rușinică!!!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă